Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, η θητεία του οποίου έχει… λήξει εδώ και μήνες, απέρριψε την έκκληση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για άμεση εκεχειρία και ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Μετά από συνάντηση μεταξύ Τραμπ, Ζελένσκι και Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι το Σάββατο, ο εκλεγμένος πρόεδρος δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social λέγοντας:
«Πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσειςγια τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία θα ήθελε να κάνει μια συμφωνία και να σταματήσει την τρέλα».
Ωστόσο, ο Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει σε μια ακόμη μεγαλύτερη ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο X την Κυριακή, στην οποία έγραψε ότι «η σύγκρουση δεν μπορεί να τελειώσει απλώς με ένα κομμάτι χαρτί και μερικές υπογραφές».
«Μια κατάπαυση του πυρός χωρίς εγγυήσεις μπορεί να αναζωπυρώσει τον πόλεμο ανά πάσα στιγμή… Για να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί δεν θα υφίστανται πλέον απώλειες, πρέπει να εγγυηθούμε την αξιοπιστία της ειρήνης και να μην κάνουμε τα στραβά μάτια στην κατοχή», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης.
Τόνισε ότι «στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας παραμένουν τουλάχιστον αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι», αποκλείοντας για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο το Κίεβο να κάνει οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις στη Μόσχα με αντάλλαγμα την ειρήνη.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral το βίντεο με την Μπριζίτ Μακρόν σε ρόλο DJ σε φιλανθρωπική εκδήλωση – Ποιο τραγούδι χόρεψε
- Άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ μέσω IRIS, σύμφωνα με τον Πιερρακάκη
- Τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης του κόσμου (photo)
- Συναντήσεις του νέου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με δημάρχους
- «Αιχμηρά» λόγια της Ζαχάροβα σε σχέση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από την πυρκαγιά του Νοεμβρίου
- Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον δικαιούχους
- Δηλώσεις Δένδια από τη Φ/Γ «Κίμων» και αναφορά στην «Ατζέντα 2030»
- Ο Κινέζος ΥΠΕΞ δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη “χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις”
- Επεκτείνεται η ψηφιοποίηση στο ελληνικό κράτος – Τι ανακοινώθηκε
Κύρια Θέματα









