Ο Άμεν συνιστά σε όλους να ξεκινήσουν τη μέρα τους λέγοντας δυνατά: «Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα». Υποστηρίζει ότι αυτές οι μαγικές λέξεις είναι αποτελεσματικές όταν τις λες στον εαυτό σου ή σε κάποιον άλλον.
Όταν το κάνετε αυτό, είπε, το υποσυνείδητο μυαλό σας αρχίζει να αναζητά δραστηριότητες και στιγμές που ανυπομονείτε να ζήσετε καθώς ξετυλίγεται η μέρα.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα άτομα που είναι αρνητικά έχουν χαμηλότερη δραστηριότητα. Καλό είναι να ξεκινάτε κάθε μέρα με το «Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα», είπε.
Προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι το 85% των Αμερικανών καταβάλλουν συνειδητή προσπάθεια να σκέφτονται θετικά κάθε πρωί .
Επιπλέον, η αισιοδοξία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου . Μια μελέτη του 2022 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης έδειξε ότι όσοι ήταν πιο αισιόδοξοι ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν αρνητικές διαθέσεις.
Η θετική σκέψη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την απώλεια μνήμης και τη γνωστική έκπτωση στους ηλικιωμένους πληθυσμούς.
Πώς είναι να λέω “Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα” για τον εαυτό μου θα κάνει τη διαφορά όταν ο καιρός είναι άθλιος, η δουλειά πάει χάλια και υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει ακόμα να πληρωθούν;
Προφανώς, όλα έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία.
«Όταν το κάνεις αυτό, το υποσυνείδητο μυαλό σου αρχίζει να ψάχνει [το] «τι ανυπομονείς σήμερα».
Το NHS αναφέρει επίσης ότι οι συνεχείς θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης. Τόσο το WebMD όσο και το MentalHealth προσθέτουν ότι η μακροχρόνια χρήση θετικών επιβεβαιώσεων μπορεί επίσης να «επανακατευθύνει» τον εγκέφαλό σας προς τις θετικές σκέψεις.
@docamen Today is going to be a GREAT day ☺️ #fyp #foryoupage
♬ original sound – BrainMD
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









