Ένας Αμερικανός που προωθούσε υποτιθέμενες «εναλλακτικές θεραπείες» στις οποίες περιλαμβάνονταν και συνεδρίες με… χαστούκια στους ασθενείς, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών, μετά τον θάνατο μιας 70χρονης διαβητικής η οποία σταμάτησε να παίρνει την ινσουλίνη της.
Ο Χονγκτσί Σιάο, 61 ετών, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το 2016 είχε οργανώσει σε ένα αγγλικό ξενοδοχείο μια σειρά μαθημάτων της λεγόμενης πρακτικής «πάιντα λατζίν», μιας υποτιθέμενης κινεζικής παραδοσιακής θεραπείας που περιλαμβάνει χτυπήματα και έλξεις στους ασθενείς.
Η Ντανιέλ Καρ-Γκομ, 71 ετών, πέθανε κατά τη διάρκεια του τετραήμερου σεμιναρίου, στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή ελπίζοντας ότι θα θεραπευόταν από τον διαβήτη. Διέκοψε τη θεραπεία της με ινσουλίνη, έπαθε διαβητική κετοξέωση και υπέκυψε.
Ο Χόνγκτσι Σιάο κρίθηκε ένοχος τον Ιούλιο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σήμερα του επιβλήθηκε η ποινή του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η γυναίκα «ούρλιαζε από τους πόνους» πριν από τον θάνατό της, την τέταρτη ημέρα του σεμιναρίου.
«Σας θεωρώ επικίνδυνο (…) και δεν βλέπω καμία πιθανότητα να αποκηρύξετε την πρακτική του πάιντα λατζίν. Φοβάμαι ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ενθαρρύνετε ενεργά (τους ασθενείς) να μειώσουν ή να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους», τόνισε ο δικαστής ανακοινώνοντας την ετυμηγορία.
Ο Χονγκτσί Σιάο είχε δηλώσει αθώος και στην απολογία του είπε ότι «ποτέ» δεν θα επιχειρούσε να πείσει έναν διαβητικό να μην παίρνει ινσουλίνη. Εξήγησε ότι δεν είναι «εντελώς κατά της ιατρικής» αλλά ανησυχεί για τις «παρενέργειές της».
Ο Χονγτσί Σιάο είχε καταδικαστεί πέρυσι και στην Αυστραλία σε κάθειρξη 9,5 ετών για τον θάνατο ενός 6χρονου παιδιού αφού οι γονείς του υιοθέτησαν τη μέθοδό του και σταμάτησαν να του χορηγούν ινσουλίνη. Στη συνέχεια εκδόθηκε στη Βρετανία για να δικαστεί για τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ώρα δείχνει να πλησιάζει! Τι αναμένεται να συμβεί εντός του 2027
- Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Έγιναν 6 προσαγωγές
- Ερώτημα Μεντβέντεφ στον λαό της Γαλλίας μετά την συμφωνία Μακρόν-Ζελένσκι για τα Rafale
- Κακοκαιρία στην Ιταλία: Εντοπίστηκε νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι
- Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόκοβιτς: “Συζητήσαμε πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά”
- Φρίκη στη Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων
- Τουρκογενείς Ουιγούρους θα παραδώσει η Συρία στην Κίνα
- ΑΑΔΕ: Από 24/11/2025 το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής – Ενοποιούνται Τελωνεία Ελευσίνας και Αθηνών
- Τουρκία: 11 συλλήψεις μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων από δηλητηρίαση
- Περί της διάρκειας χρήσης και λήξης των συμπληρωμάτων διατροφής









