Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε στον Κινέζο ομόλογό του τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία των διεθνών συνεργασιών της Ελλάδας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, η οποία δέχεται μεταναστευτικές ροές τόσο από τον ανατολικό μεσογειακό διάδρομο όσο και από τον κεντρικό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, εκφράζοντας την προσδοκία για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.
Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναγνώρισε την ευαίσθητη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι των μεταναστευτικών ροών, ενώ τόνισε ότι εκτιμά την προσπάθεια της χώρας στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Ο κ. Σιαοχόνγκ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών πάνω στη διαχείριση της μετανάστευσης συνολικά.
Τέλος, προσκάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο στο παγκόσμιο φόρουμ μετανάστευσης που διοργανώνει η Κίνα κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σκότωσέ το με φωτιά»: Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε παράξενο “πλάσμα”…Τι ήταν!
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου
- Η πρόεδρος του Μεξικού επαναβεβαιώνει ότι η χώρα της θα τηρήσει συμφωνία με την Κούβα για την αποστολή γιατρών
- Αναπάντεχα ευρήματα έρευνας για τη μαγειρική στο σπίτι – Ποια επίδραση φάνηκε να έχει στους ηλικιωμένους
- Στον ΟΗΕ, το δουλεμπόριο Αφρικανών ανακηρύσσεται «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»









