«Εάν η συριακή κυβέρνηση μας ζητήσει να στείλουμε δυνάμεις στη Συρία, θα εξετάσουμε αυτό το αίτημα», είπε ο Αραγσί, σύμφωνα με τον λογαριασμό του υπουργείου στο Telegram, που επικαλείται μια συνέντευξη στον αραβόφωνο ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Araby al-Jadid.
Η δήλωση αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη που έχουν κάνει οι ιρανικές αρχές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 27 Νοεμβρίου ομάδες ανταρτών εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Εσμαΐλ Μπαγαΐ είπε ότι η χώρα του σκοπεύει να διατηρήσει τους «στρατιωτικούς συμβούλους» που έχει στείλει στη Συρία, χωρίς να διευκρινίσει αν θα αυξηθεί ή όχι ο αριθμός αυτών των δυνάμεων.
Σιίτες μαχητές προσκείμενοι στο Ιράν βρίσκονται επίσης στη Συρία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Άσαντ.
Πολλοί Ιρανοί αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία, κάποιοι σε μάχες, άλλοι από ισραηλινά πλήγματα. Επισκεπτόμενος τη Δαμασκό, τη Δευτέρα, ο Αραγσί διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα παράσχει «κάθε αναγκαία υποστήριξη» στη σύμμαχό της για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες.
Η Τεχεράνη θεωρεί ότι αυτή η επίθεση εναντίον του συριακού καθεστώτος είναι μια αμερικανοϊσραηλινή συνωμοσία με στόχο την «αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό









