Ευρείας κλίμακας επιχείρηση των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οδήγησε στη διετή σφράγιση πέντε (5) παραβατικών πρατηρίων καυσίμων, στην Ξάνθη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας καθώς και στην ‘Ανοιξη, στο Πικέρμι και στο Ίλιον Αττικής.
Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης συμμετείχαν τελωνειακοί και φορολογικοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο συντονισμός έγινε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ.
Συγκεκριμένα, μετά από ανάλυση κινδύνου, μέσω των αλγορίθμων που διαθέτουν οι ειδικές δυνάμεις έρευνας της ΑΑΔΕ, στοχεύθηκαν πρατήρια καυσίμων, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Εφοριακοί και τελωνειακοί ελεγκτές, σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τα στοχευμένα πρατήρια, ενώ παράλληλα τα στελέχη της Αίθουσας Επιχειρήσεων λάμβαναν σε πραγματικό χρόνο τις διαβιβάσεις δεδομένων από τα συστήματα εισροών – εκροών των πρατηρίων.
Κατόπιν επεξεργασίας των δεδομένων και σύγκρισης των διαβιβάσεων, δόθηκε κεντρική εντολή για επιτόπιο έλεγχο στα υπό παρακολούθηση πρατήρια, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε:
- μεθοδολογία παραποίησης των μηχανισμών εισροών – εκροών,
- διαβίβαση μειωμένης αξίας φορολογικού παραστατικού στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.
Ως αποτέλεσμα του ελέγχου:
- επιβλήθηκε διετής σφράγιση σε πέντε (5) πρατήρια, ενώ στην περίπτωση του πρατηρίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η Εισαγγελία διέταξε και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
- εκδόθηκε εντολή έρευνας να εντοπισθούν και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διακοπή της διάθεσης καυσίμων στα πρατήρια που συνδέονται με τα σφραγισθέντα (ως προς τους ιδιοκτήτες ή τα πρόσωπα που τα διοικούν),
Περαιτέρω εντοπίστηκαν επτά (7) πρατήρια, που δεν είχαν διαβιβάσει τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις και δηλώσεις προς τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων και για τα οποία εκδόθηκαν ειδικές εντολές διακοπής τροφοδοσίας καυσίμων.
Θα ακολουθήσει η διακοπή τροφοδοσίας στα πρατήρια που συνδέονται με τα πρατήρια που σφραγίστηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις δέουσας επιμέλειας.
Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Οι εντατικοί έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων με τη χρήση προηγμένων αναλυτικών εργαλείων, μπορούν να επιφέρουν καίρια πλήγματα στο λαθρεμπόριο. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, για την προστασία πολιτών και επιχειρήσεων».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









