Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέβιντ Λάμι δήλωσε σήμερα ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού για καταγγελλόμενα εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας
Μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου, ο Λάμι διευκρίνισε ότι θα συμμορφωνόταν με το αίτημα του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Νετανιάχου εφόσον επισκεπτόταν τη Βρετανία, εξηγώντας πως δεν μπορεί να αγνοήσει την εντολή.
Ωστόσο, τόνισε πως θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με τον Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης για ζητήματα όπως η προσπάθεια για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα. “Πιστεύω πως είναι σημαντικά ζητήματα”, εξήγησε, που απαιτούν επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο. “Δεν μπορώ να διανοηθώ συνθήκες υπό τις οποίες δεν θα συνομιλούσα με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης”, συμπλήρωσε.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς και του επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς Ιμπραχίμ αλ Μάσρι (ευρύτερα γνωστού με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Ντέιφ) για καταγγελλόμενα εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ καταδίκασε την απόφαση του ΔΠΔ, χαρακτηρίζοντάς την “επαίσχυντη” και “παράλογη”, προαναγγέλλοντας ότι θα ασκήσει έφεση.
Ο Ντέιβιντ Λάμι είπε ότι είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει το ένταλμα σύλληψης στη βρετανική δικαιοσύνη. “Θα το διαβιβάσω στα δικαστήρια και εκείνα θα λάβουν την απόφαση”, ανέφερε.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εκτίμησε σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το ΔΠΔ, πως ο Νετανιάχου “χαίρει ασυλίας” αφού το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- ΗΠΑ-Ισραήλ χτύπησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Παγκόσμια ανησυχία για τη ραδιενέργεια
- Περίπου 260.000 θαυμαστές στη Σεούλ για τη μεγάλη επιστροφή των BTS, vid
- Τι ανακοίνωσε διεθνιστικός οικονομικός οίκος για την Ελλάδα
- Ταξί: Τη Δευτέρα ψηφίζεται το ν/σ – Αφαιρείται η “παρακώλυση συγκοινωνιών” από τους λόγους ανάκλησης άδειας ΕΔΧ
- Η στιγμή που ο δήμαρχος της Μαδρίτης μένει άναυδος καθώς περιστέρι…αφήνει μια έκπληξη στο κεφάλι του! vid
- Στη Λέσβο ο Σπ. Πρωτοψάλτης – Απόλυτη προτεραιότητα η αποτροπή διασποράς του αφθώδους πυρετού
- Δικαστήριο δικαίωσε πασίγνωστη εφημερίδα στη δικαστική διαμάχη της με τον Τραμπ
- Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα νίκησε τον καρκίνο και οι οδηγοί της κόρναραν στο δρόμο μετά από μήνυμα που έγραψε!
- Ιράκ: Επίθεση με drones σε συνοικία της Βαγδάτης









