«Ο κ. Ανδρουλάκης συναντάται σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους και υποτίθεται ότι τάσσεται υπέρ μεγαλύτερων αυξήσεων στον κατώτατο μισθό μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Δούκας δηλώνει ότι η αύξηση στα δημοτικά τέλη οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση του μισθολογικού κόστους, λόγω της ανόδου του κατώτατου μισθού (και των αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων), που αποφάσισε η κυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
«Ο κ. Δούκας προεκλογικά στο πρόγραμμά του δεσμευόταν “ότι μπορούμε και προχωρούμε σε μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών κατά τουλάχιστον 10%” και κατόπιν εκλογής αυξάνει τα δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, τουρισμό και καταστήματα.
Η κυβέρνηση μειώνει στην πράξη και με μόνιμο τρόπο τους φόρους, ενώ το ΠΑΣΟΚ στα λόγια τάζει μείωση φόρων, χωρίς μελέτη και χωρίς να λέει που θα βρει 3 δισεκατομμύρια ευρώ, και στην πράξη αυξάνει τα δημοτικά τέλη, τα οποία έταζε ότι θα μειώσει.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει μέχρι τώρα πάνω από 60 φόρους, άμεσους αλλά και έμμεσους. Στον νέο προϋπολογισμό προβλέπεται η μείωση άλλων 12 και θα συνεχίζει να το πράττει με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση των πολιτών.
Αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ στις αντιφάσεις του, άλλα να λέει στα λόγια και άλλα να κάνει όταν βρεθεί σε θέση ευθύνης. Και επειδή ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζει προτάσεις χωρίς κοστολόγηση, θα τον καλούσαμε να ξεκινήσει κοστολογώντας πόσο θα στοιχίσουν στους επαγγελματίες της Αθήνας τα αυξημένα δημοτικά τέλη, που αποφάσισε ο “σύντροφος” του Χάρης Δούκας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral η αμήχανη στιγμή κατά την τελετή υποδοχής του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, video
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων