Σε μία εξέλιξη την οποία επικαλούνται και ρωσικά ΜΜΕ, όπως το Sputnik, η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στις προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο του 2025.
Αυτό δήλωσε ο Μάικ Βαλτς, ο εκλεκτός του Τραμπ για σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση και για το πού πηγαίνουν όλα», είπε ο Waltz σε συνέντευξή του στο Fox News, όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Τραμπ στην κλιμάκωση της κρίσης.
«Και λοιπόν αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιος βρίσκεται σε αυτό το τραπέζι, είτε πρόκειται για συμφωνία είτε για ανακωχή, πώς να έρθουν και οι δύο πλευρές στο τραπέζι και μετά ποιο είναι το πλαίσιο μιας συμφωνίας. Αυτό θα δουλέψουμε με αυτή την διοίκηση μέχρι τον Ιανουάριο και μετά», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Waltz, οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να διαδραματίσουν «βασικό ρόλο» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
«Όλοι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας πρέπει να σηκώσουν αυτό το βάρος στο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής.
Αναμένεται η συνέχεια…
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΔΙΜΕΑ: Εντατικοποίηση των παρεμβάσεων στην αγορά καυσίμων – Πάνω από 200 έλεγχοι σε δύο μέρες
- Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς χώρες της Μέσης Ανατολής, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 4/3/2026
- Βέροια: Έρχονται μέσα στον Μάρτιο οι “Ανθισμένες Ροδακινιές 2026”- Δείτε το πλήρες πρόγραμμα
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μ. Ανατολή
- Τεράστιος πύθωνας έκανε μεταμεσονύκτια επίσκεψη σε μπάνιο σπιτιού στην Αυστραλία, vid
- Τρόμος στον αέρα: Η συγκλονιστική διάσωση δύο ανθρώπων μέσα από αερόστατο στο Τέξας – Δείτε βίντεο
- Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας
- Τυχαίο;; Αυτά συνέβαιναν μόλις μερικές μέρες πριν στο Ιράν – Vid
- Κάγια Κάλας για θάνατο Χαμενεΐ: Το τι θα ακολουθήσει είναι αβέβαιο – Ανοικτός ο δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν
- Στενά Ορμούζ: Πολλά δεξαμενόπλοια έριξαν άγκυρα και περιμένουν την έκβαση του πολέμου









