Ήδη, η δημοτική αρχή κατέθεσε μήνυση, ενώ η Αστυνομία αναζητά στοιχεία από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών, «με στόχο είτε την κλοπή του μετάλλου είτε την προσβολή της μνήμης των Μικρασιατών και των Ποντίων προσφύγων, άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφθορές στο μνημείο αφού προηγουμένως φρόντισαν να αχρηστεύσουν το σύστημα φωτισμού».
Τον αποτροπιασμό και την οργή του για το συμβάν εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως αυτοί που επιχείρησαν να το καταστρέψουν «θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί προσβάλλουν τη μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων τους, και γίνονται σύμμαχοι με τους διώκτες των προγόνων τους».
Το μνημείο θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό από τον επίτιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργο Τσάρα, ο οποίος και το φιλοτέχνησε.
Το Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου-Ανδρέα Παπανδρέου- Ναυπάκτου, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2023, ενώ ταυτόχρονα είχαν γίνει και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο έχει τη μορφή κεκλιμένης στήλης, ύψους έξι μέτρων και στην κορυφή του φιλοξενεί επτά φωτισμένα πουλιά, που μεταφέρουν το μήνυμα της ζώσας μνήμης.
ΑΠΕΜΠΕ – Eurokinissi photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









