Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης και των προκλήσεων, υποστηρίζοντας ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται σήμερα – περισσότερο από ποτέ – αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Κατά την ομιλία του χθες σε αμυντική έκθεση στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ υποστήριξε ότι είχε επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την «επιθετική και εχθρική» πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας, αναφέρει το δημοσίευμα του KCNA.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων της Βόρειας Κορέας, ενώ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας ώστε να ενισχύσει την στρατηγική της θέση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-KCNA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι είπε ο Κ. Κυρανάκης σε σχέση με την «νέα σύνδεση του Προαστιακού»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι
- Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία και Κύπρος! Η υποκρισία σε κάποιους μάλλον περισσεύει
- Συλλογική προσευχή στο Ιράν για να βρέξει μπροστά στην ξηρασία
- Ρωσίδα έβγαλε τον… μπαλτά κατά οδηγού ταξί για έναν απίστευτο λόγο, vid
- Ξεκάθαρος ο Μεντβέντεφ: Τι είπε για τις «πρώην αποικιακές δυνάμεις»
- Ένα τεράστιο διαστημικό «πιάτο» στα βάθη της Ρωσίας, vid
- Μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο στον Βόλγα δέχθηκε επίθεση από drones του ουκρανονάτο
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη καθηγητή – γυμναστή για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Πληθαίνουν διαρκώς τα ρομποτικά στρατιωτικά συστήματα των Ρώσων, vid









