αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας, μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024, για την ανάδειξη των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ, με κυρίαρχο αίτημα: «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας-ΣΤΟΠ στην ακρίβεια» και την υπεράσπιση των κατακτήσεών της.
Η 24ωρη αυτή απεργία έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και ως συνέχεια των περσινών απεργιακών κινητοποιήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, την Πρωτομαγιά και στις 21 Μαΐου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικές διεκδικήσεις είναι οι εξής:
«- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς άμεσα.
– Επαναφορά 13ου–14ου μισθού.
– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
– Ξεπάγωμα της διετίας 2016–2017.
– Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
– Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
– Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.
– Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση–Επαναφορά του Ν. 1264/82.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης».
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.
«Η κεντρική μας απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και οι άλλες οι οποίες θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας, μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, έχουν ως στόχο να θέσουν τέρμα σε αυτή την πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι «τελειώνει» τους «ειδικούς του κλίματος» ο Πούτιν! Το μήνυμά του για την Αρκτική – Vid
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό Πάτρας λόγω εργασιών στην υποδομή
- Συνελήφθη 33χρονος στην Αττική που παρέλαβε ταχυδρομικό δέμα με ακατέργαστη κάνναβη
- Το είπε ξανά ο Μασκ: «Τους λέω ότι είμαι εξωγήινος και δεν με πιστεύουν», vid
- «Μετωπική» Ουγγαρίας-Ουκρανίας: «Αρχίσατε να παρεμβαίνετε στις εκλογές μας»
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,1% στον γενικό δείκτη τιμών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το δ’ τρίμηνο του 2025
- Τι απαντά η Κεφαλογιάννη για την τροπολογία σχετικά με την επιμέλεια τέκνων
- Τραγωδία στη Σκύδρα Πέλλας: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 59χρονη πεζή
- Λαγκάρντ από Davos: Ευχαριστώ όσους επικρίνουν την Ευρώπη
- Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων: Ψηφιακό «φακέλωμα» για εκατομμύρια οφειλέτες
Κύρια Θέματα









