Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ειδικότερα για υλικό από τις κάμερες που δεν παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή της υπόθεσης.
Η κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε, καθώς δεν έχει φθάσει στα χέρια του ανακριτή όλο το υλικό (βίντεο) για την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας, κυρίως σε ό,τι αφορά την έναρξη της πορείας της από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί, αν ισχύουν ή όχι, ερωτήματα για το τί πραγματικά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, και αν η έκρηξη που σημειώθηκε από τη σύγκρουση των τρένων σχετίζεται με μεταφερόμενα υλικά.
Αναλυτικότερα, η κ. Αδειλίνη έδωσε παραγγελία στον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί «για ποιο λόγο το υλικό από τις κάμερες του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, που παραδόθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας διαχείρισής τους στον κ. εφέτη ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών (κατόπιν αιτήματός του για την παράδοση του βιντεοληπτικού υλικού από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχει τυχόν καταγραφεί η φόρτωση και η αναχώρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα το βράδυ της 28/2/2023), δεν περιείχε τις βιντεοσκοπήσεις από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έγινε η φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας».
Ακόμη, η κ. Αδειλίνη επισημαίνει στην παραγγελία της την διακρίβωση τυχόν τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και ζητά αμέσως μετά την περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης «εντός μηνός» να ενημερωθεί άμεσα.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα και παρακαλούμε να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί για ποιο λόγο το υλικό από τις κάμερες του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, που παραδόθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας διαχείρισής τους στον κ. Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών (κατόπιν αιτήματός του για την παράδοση του βιντεοληπτικού υλικού από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχει τυχόν καταγραφεί η φόρτωση και η αναχώρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα το βράδυ της 28/2/2023), δεν περιείχε τις βιντεοσκοπήσεις από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έγινε η φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Παρακαλούμε να περατώσετε την προκαταρκτική εξέταση εντός μηνός από τη λήψη της παρούσας και να μας ενημερώσετε σχετικά».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε απόγνωση οι Ουκρανοί πολίτες με τα μπλακάουτ – Τι αναφέρεται για τον Ζελένσκι
- Κραν Μοντανά: Μαρτύριο δίχως τέλος για δεκάδες τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς
- Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ
- Τριμερείς συνομιλίες: Ο Ζελένσκι πριν από την έναρξη των συνομιλιών επικοινώνησε με την ουκρανική αντιπροσωπεία
- Όρμπαν: Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα ψηφίσουμε να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. – Vid
- Πρωτόκολλο στρατηγικής συνεργασίας Ιταλίας-Γερμανίας υπέγραψαν Μερτς και Μελόνι
- Σ. Ζαχαράκη από Κοζάνη: «Θα επεκτείνουμε το ψηφιακό φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο»
- Έτσι «τελειώνει» τους «ειδικούς του κλίματος» ο Πούτιν! Το μήνυμά του για την Αρκτική – Vid
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό Πάτρας λόγω εργασιών στην υποδομή
- Συνελήφθη 33χρονος στην Αττική που παρέλαβε ταχυδρομικό δέμα με ακατέργαστη κάνναβη
Κύρια Θέματα









