“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί προσεκτική έρευνα, για να εξακριβωθεί αν εντάσσονται στον χαρακτηρισμό των διεθνών οργανισμών και των αρμόδιων νομικών”.
Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Χέρμαν Ρέιες Αλικάντε και σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει κάποια αποσπάσματά του.
Με αναφορά στο μεταναστευτικό, ο ποντίφικας τονίζει:
“Καμία χώρα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη και κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση μέσω πιο περιοριστικών και κατασταλτικών νόμων, που ορισμένες φορές εγκρίνονται υπό την πίεση του φόβου, ή για αναζήτηση εκλογικού οφέλους. Αντιθέτως, αφού διαπιστώνουμε ότι υπάρχει παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας, πρέπει να απαντήσουμε με την παγκοσμιοποίηση του ελέους και της συνεργασίας, ώστε να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες της ζωής των μεταναστών”.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ιρανοί απειλούν να κάνουν «στάχτη» τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις συνδεόμενες με τις ΗΠΑ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Μαρτίου
- Σαν σήμερα 14 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Χτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, Vid
- Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει – Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Απεγνωσμένα να… τραβήξει την προσοχή θέλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Τι έκανε εν μέσω πολέμου
- Έτσι καταλαβαίνεις στην Ιαπωνία ότι έρχονται εκλογές! vid
- Ο «Γερμανός αγρότης» που άφησε τη χώρα του και δημιούργησε ένα βρώσιμο δάσος στην Κολομβία! vid
- Δύο εβδομάδες ανάφλεξης από την Αν. Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας









