Το άγαλμα του Βρετανού ηγέτη εν καιρώ πολέμου είχε καταλάβει περίοπτη θέση στον Λευκό Οίκο έως ότου ο Πρόεδρος Μπάιντεν το αφαίρεσε το 2021, αντικαθιστώντας το με μια προτομή του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Σέζαρ Τσάβες.
Η κίνηση σηματοδότησε μία από τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Μπάιντεν στο ντεκόρ του Οβάλ Γραφείου κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ έχει ορκιστεί να αποκαταστήσει την προτομή του Τσόρτσιλ όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Ιανουάριο.
«Ο Ντόναλντ θεωρεί ότι ο Τσόρτσιλ είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης που έχει δει ποτέ ο κόσμος… Θα τον επαναφέρει σε μια θέση τιμής», είπε μια πηγή στη Mail .
Το άγαλμα κατασκευάστηκε από τον Άγγλο μοντερνιστή γλύπτη Sir Jacob Epstein και δόθηκε το 1965 και δόθηκε στον πρόεδρο Lyndon B Johnson.
Έχει ήδη προκαλέσει κάποια σύγχυση, αφού προηγουμένως είχε εξοριστεί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2008.
Όταν ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον ήταν πρωθυπουργός το 2021, είπε: «Το Οβάλ Γραφείο είναι το ιδιωτικό γραφείο του προέδρου και εναπόκειται στον πρόεδρο να το διακοσμήσει όπως θέλει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη σημασία που δίνει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός ανυπομονεί να έχει αυτή τη στενή σχέση μαζί του».
Μετά τη θητεία του κ. Ομπάμα, ο Τραμπ είχε ήδη ξαναβάλει την προτομή του Τσόρτσιλ στο Οβάλ Γραφείο και τώρα φαίνεται έτοιμος για άλλη μια φορά αφού με τη σειρά του ο Μπάιντεν το αφαίρεσε ξανά!
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















