Τώρα που οι BRICS «ζεστάθηκαν» με τις συναλλαγές που γίνονται με εθνικά νομίσματα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα, κατά την ομιλία του στην Λέσχη Valdai.
Η κατοχή ενός εθνικού νομίσματος θα μπορούσε μερικές φορές να βοηθήσει την Ελλάδα στην επίλυση οικονομικών ζητημάτων, αλλά η χώρα μεταπήδησε στο ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό TASS.
Όπως εξήγησε, με τον πληθωρισμό η παρουσία ενός εθνικού νομίσματος, όπως η δραχμή, θα διευκόλυνε να ρυθμιστούν, εν τίνι μέτρω, οι κοινωνικές διαδικασίες και να αντιμετωπιστεί η κοινωνική ένταση, χωρίς να φορτωθούν όλα στις πλάτες των πολιτών!
Σύμφωνα με τον Πούτιν, πολλές από τις σημερινές οικονομίες, λόγω των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο οικονομικών και στρατιωτικοπολιτικών συμμαχιών, έχουν οικειοθελώς παραιτηθεί από μέρος της κυριαρχίας τους και δεν είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις στον τομέα της οικονομίας.
«Όπως μου είπαν ορισμένοι φίλοι και συνάδελφοί μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρεμπιπτόντως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, στις Βρυξέλλες λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις που δεσμεύουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι στο Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΣΣΔ», κατέληξε, όπως μεταδίδει το ρωσικό μέσο.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
Κύρια Θέματα

















