Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, δήλωσε πως το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας ανέρχεται επί του παρόντος στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια και ο στόχος είναι να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030!!!
Αυτό δήλωσε σε ένα ινδο-ρωσικό επιχειρηματικό φόρουμ στην ινδική οικονομική πρωτεύουσα, την Βομβάη, σύμφωνα με το RT.
Οι δύο χώρες έχουν επεκτείνει πολλαπλά τους παραδοσιακούς ισχυρούς δεσμούς τους από το 2022, με την Μόσχα να αναδεικνύεται ως ο κύριος προμηθευτής ενεργειακών πόρων του Νέου Δελχί, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από την Ρωσία αποτελούν επί του παρόντος σχεδόν το 40% των συνολικών αγορών πετρελαίου της Ινδίας.
«Η Ρωσία έχει επικεντρωθεί συνειδητά πιο βαθιά στην Ασία από το 2022. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλούς περισσότερους δρόμους συνεργασίας που έχουν μια μακρά ιστορία ισχυρής σύγκλισης και βαθιάς φιλίας που μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε το καλύτερο και από τους δύο παράγοντες», είπε ο Jaishankar.
Μιλούσε στο φόρουμ μαζί με τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Denis Manturov, ο οποίος, συνεχίζει το ρωσικό μέσο, βρίσκεται στο Νέο Δελχί για μια συνάντηση της διακυβερνητικής ρωσο-ινδικής επιτροπής για την εμπορική, οικονομική, επιστημονική, τεχνική και πολιτιστική συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί στην ινδική πρωτεύουσα.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θετική η πρώτη γεύση από τη σεζόν: Αύξηση 12,5% στα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και άνοδος στις αφίξεις
- Νέο πλήγμα του Τραμπ στο διεθνιστικό Χάρβαρντ
- Ηράκλειο: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στη Νίβρυτο – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
- Ο στρατός του Ισραήλ διαμηνύει πως θα πλήξει την πόλη της Γάζας με «ισχύ άνευ προηγουμένου»
- Αυτό πως θα το αντέξουν; Ποιοί φαίνεται ότι δώσουν λύσεις στην Μέση Ανατολή
- Πιερρακάκης: Χρειαζόμαστε κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων
- Ρωσικά μαχητικά στην Εσθονία: Η Ελλάδα βιάστηκε να βγάλει “καταδικαστική” ανακοίνωση
- Ηλεκτρονικός Φάκελος Δικογραφίας: Σε νέα… πίστα ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής Δικαιοσύνης
- Για ποιόν… άπιαστο «κλιματικό στόχο» θρηνεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ;
- Βιντ Σερφ: «Θα υπάρξει χρήση και κατάχρηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως και κάθε τεχνολογίας»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΑΙΡΟΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
