«Tο μεγαλειώδες πλεονέκτημα της διάφανης πορείας του και με το προσόν του λόγου και της δράσης ενός ανθρώπου απαλλαγμένου από τα βάρη της μίζερης σκοπιμότητας», επεσήμανε σε δήλωσή του.
« Η θλίψη από την απώλεια μεγάλη. Τα συναισθήματα πολλά.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, υπήρξε μια προσωπικότητα που συμβόλιζε τον θρίαμβο της δημιουργικής ζωής απέναντι στην απουσία και το σκοτάδι. Έζησε με το μεγαλειώδες πλεονέκτημα της διάφανης πορείας του και με το προσόν του λόγου και της δράσης ενός ανθρώπου απαλλαγμένου από τα βάρη της μίζερης σκοπιμότητας.
Υπήρξε και αντισυμβατικός και αντισυστημικός, όταν χρειάστηκε. Γι’ αυτό και πολεμήθηκε ύπουλα από το παρακράτος.
Η Θεσσαλονίκη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η επιχειρηματικότητα, η Ελλάδα εντέλει, μόνο πήραν από αυτόν τον ακτιβιστή με την πολυσχιδή δράση.
Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του και την ικανοποίηση να αποδεχθεί την πρότασή μου να ηγηθεί της προοδευτικής διεξόδου στη Θεσσαλονίκη που βίωνε για πολλά χρόνια τα επίχειρα μιας συντήρησης που περιέφερε παντού το γκρίζο.
Ο Γιάννης έφερε το φως. Και η Θεσσαλονίκη άλλαξε για πάντα. Έχει μπει πια στο δρόμο να ξαναγίνει η ανοικτή Θεσσαλονίκη των πολλών εθνών που την είχαν καταστήσει ποθητή από εχθρούς και φίλους. Κυρ Γιάννη, καλό ταξίδι», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Αύριο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC
- Συνελήφθη ανήλικος στο Ρέθυμνο με γραμμάρια κοκαΐνης
- Σοϊγκού για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν: «Καλούμε τα μέρη να επιστρέψουν αμέσως σε μια διπλωματική διευθέτηση»
- Τουλάχιστον 7 στρατιώτες νεκροί σε νέα επίθεση στο δυτικό Ιράκ – Η Βαγδάτη θα προσφύγει στον ΟΗΕ (Vid)
- Ν. Χαρδαλιάς: Πυλώνας δημοκρατίας, ειρήνης, ελευθερίας και διεθνούς νομιμότητας η Ελλάδα, σε ένα έντονα ασταθές διεθνές περιβάλλον
- Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες στην παρέλαση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, vid









