Το ηφαίστειο Λεβοτομπί Λακί-Λακί στην ανατολική Ινδονησία εξερράγη τουλάχιστον τρεις φορές τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 9 χιλιομέτρων, καθώς οι αρχές σχεδίαζαν την επέκταση της ζώνης ασφαλείας στην περιοχή.
Την περασμένη Κυριακή, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αλλεπάλληλων εκρήξεων του ηφαιστείου στην επαρχία της Ανατολικής Νούσα Τενγκάρα. Έκτοτε, οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν περίπου 16.000 κατοίκους από κοινότητες που βρίσκονται γύρω από το Λεβοτομπί εξαιτίας της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας.
«Οι εκρήξεις που συνοδεύονται από έκλυση λάβας και αερίων στα δυτικά και νοτιοδυτικά του ηφαιστείου Λεβοτομπί Λακί-Λακί συνεχίζονται», δήλωσε ο Μουχαμάντ Ουαφίντ, επικεφαλής του Κέντρου Ηφαιστειολογίας της Ινδονησίας.
Δείτε video:
🚨🇮🇩INDONESIA VOLCANO ERUPTS AGAIN, FORCES MASS EVACUATION
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) November 9, 2024
Mount Lewotobi Laki-laki erupted multiple times, sending ash 6.2 miles high and killing nine in East Nusa Tenggara province.
Authorities are expanding the no-entry zone to 5.6 miles and evacuating 16,000 residents as… pic.twitter.com/lQi7Gq9qSO
🌋Another powerful eruption of Indonesia's highly active volcano Lewotobi this year pic.twitter.com/AiZmQyW1bn
— Uncensored News (@uncensorednews9) November 9, 2024
Οι ινδονησιακές αρχές σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας γύρω από το ηφαίστειο στα εννέα χιλιόμετρα, από τα οκτώ χιλιόμετρα που είναι μέχρι σήμερα.
Η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται στην περιοχή, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής υπολογιζόταν ότι περίπου 10.700 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









