Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, σε πόλεμο με το Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου 2023, καλεί να γίνουν διαδηλώσεις σε διεθνή κλίμακα σήμερα, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και εναντίον των δυτικών κυβερνήσεων που υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η Χαμάς έκανε την έκκληση αυτή μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας το Ισραήλ πως διαπράττει γενοκτονία, κάνοντας λόγο για αλλεπάλληλες σφαγές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εδώ και πάνω από έναν μήνα.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει από την 6η Οκτωβρίου νέα χερσαία επίθεση στον τομέα αυτό, για να αποτρέψουν όπως λένε την ανασύνταξη μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, απαιτώντας οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα.
Η παλαιστινιακή πλευρά ανακοινώνει καθημερινά απώλειες μεταξύ των αμάχων στον θύλακο, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









