Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, μετά την τεράστια ήττα των Δημοκρατικών από τον Τραμπ, ο οποίος θα τον διαδεχθεί τον Γενάρη στον Λευκό Οίκο.
«Χάσαμε αυτήν τη μάχη, όμως η Αμερική την οποία ονειρεύεστε απαιτεί να σηκωθείτε και πάλι όρθιοι», τόνισε ισχυριζόμενος πως η μετάβαση της εξουσίας τον Ιανουάριο θα είναι ομαλή.
«Αποδεχόμαστε την επιλογή που έκανε η χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε, ανεξαρτήτως ποιον ψηφίσαμε, να θεωρήσουμε ο ένας τον άλλο συμπολίτες και όχι αντιπάλους. Να ρίξουμε τους τόνους», είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του μετά την εντυπωσιακή νίκη του Ρεπουμπλικανού στις προεδρικές εκλογές.
«Τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα. Το να τα παρατάμε είναι ασυγχώρητο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στο προσωπικό του που απογοητεύτηκε από την ήττα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.
«Τώρα έχουμε 74 ημέρες ακόμα μπροστά μας. Ας κάνουμε κάθε μέρα να μετράει», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-ANSA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς