Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να επισπεύσει νέα στρατιωτική βοήθεια έως και 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια ύστατη προσπάθεια να ενισχύσει την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο!
Αυτό αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.
Το σχέδιο βασίζεται στις ανησυχίες ότι ο Τραμπ δεν αποκλείεται να σταματήσει ή να μειώσει σημαντικά τη βοήθεια, την οποία χρηματοδοτούν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, τόνισαν πηγές στο Reuters και το Politico.
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πιέσει προς τα εμπρός… για να βάλει την Ουκρανία στην ισχυρότερη δυνατή θέση», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
Το Politico περιέγραψε το σχέδιο ως «την μόνη επιλογή» για την διατήρηση της ροής όπλων προς την Ουκρανία για να συνεχίσει να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν, ωστόσο, ότι ακόμη και αν ο Μπάιντεν εγκρίνει νέα βοήθεια, μπορεί να χρειαστούν μήνες στο Πεντάγωνο για να παραδώσει πραγματικά πυρομαχικά και εξοπλισμό στην Ουκρανία.
Μόλις αναλάβει ο Τραμπ δε, θα μπορούσε να σταματήσει τις αποστολές ανά πάσα στιγμή.
Είναι προφανές πως η διεθνιστική τάξη πραγμάτων θα προσπαθήσει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της μέχρι τις 20. Ιανουαρίου που αναλαμβάνει επίσημα ο Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει πως «θα σταματήσει πολέμους».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανάδειξη μονοπατιών στην Πεντέλη από τον δήμο Διονύσου
- Παπαστεργίου: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα
- Στ. Καλαφάτης: Είμαστε από τις πρώτες χώρες που έχουμε καταρτίσει εθνικό σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, vid
- Νέα μελέτη για τη στεγαστική κρίση: Οι “κενές κατοικίες” και η ανάγκη εκτεταμένων ανακαινίσεων
- Δυτική Οχθη: «Αποφασιστική αντίδραση» των ΗΠΑ ζητά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
- Παπασταύρου: Προχωρά η επικαιροποίηση της μελέτης για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο
- Ιταλία και Πολωνία λένε «όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Με τον Τούρκο Υπ. Τουρισμού υποδέχθηκαν τον Έλληνα ηγέτη – ΦΩΤΟ
- «Ελ. Βενιζέλος»: Χειροπέδες σε 31χρονο για κατοχή 8 κιλών κάνναβης









