Το Κάιρο φιλοξενεί τις συναντήσεις μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς για τις συνομιλίες οργάνωσης μιας επιτροπής διοίκησης της Γάζας στο πλαίσιο μεταπολεμικών σχεδίων.
Η κίνηση αυτή, εξελίσσεται στο πλαίσιο των διαμεσολαβητικών προσπαθειών της Αιγύπτου με τη συμμετοχή της παλαιστινιακής και της ισραηλινής πλευράς για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, αλλά και της επέκτασης της πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η Χαμάς επιμένει ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε μία συνολική συμφωνία που θα εξασφαλίζει το τέλος του πολέμου, αλλά και μία συμφωνία ανταλλαγής των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με την εξόντωση της Χαμάς.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη
- «Έσκασε» το άσχημο «μαντάτο» – Επιστολή προς τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ολόιδιος» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 3 και 6 Απριλίου









