καθώς «εισήγαγε ύβρι που σε πολλά μου θυμίζει τη Χρυσή Αυγή» άσκησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς.
«Ο Κασσελάκης δεν είναι αριστερός. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει αβάντες επικοινωνιακές αλλά ο άνθρωπος δεν ήξερε τι είναι η αριστερά και τι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξέφρασε τον θυμό και την ελπίδα των απογοητευμένων του ΣΥΡΙΖΑ. Έφτιαξε μηχανισμούς όπως ο νεοχουλιγκανισμός, εισήγαγε ύβρι που σε πολλά μου θυμίζει τη Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.
Εκφράζοντας την ανησυχία του «για τον προοδευτικό κόσμο που ήταν πάντα πλειοψηφία», ο κ. Κοτζιάς επέρριψε ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας αρχικά ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέμεινε σε ριζοσπαστική διακυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της με ευθύνη και του Τσίπρα αν και ήταν ο πιο φωτεινός από αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Εκεί, όμως, που έχει πιο μεγάλες ευθύνες ο Τσίπρας είναι ότι δεν έκανε ισχυρή αντιπολίτευση την περίοδο 2019-2023. Σας θυμίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το 70% των προτάσεων της ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ το 90%» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.
Ερωτηθείς για την εκτίμησή του όσον αφορά την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως «αν ο Κασσελάκης ήταν υποψήφιος, αν κέρδιζε θα τους διέγραφε όλους μαζί και θα τους κατέστρεφε, αν έχανε θα έφερνε τη διάσπαση.
Θέλει να κάνει νέο κόμμα με τους νεοδεξιούς όπως ο Σπηλιωτόπουλος, ο Κύρτσος ή ο Αντώναρος που μου κουνάνε το δάχτυλο για το τι είναι αριστερά. Μπήκαμε φυλακές, φάγαμε ξύλο, γράψαμε 35 βιβλία για να προωθήσουμε τις ιδέες της αριστεράς, και να έρχεται ο άλλλος από τα δεξιά και να μην σέβεται τίποτα χωρίς να λέει γιατί ήρθε στην αριστερά».
Protothema – Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Μητσοτάκη Ινδού πρωθυπουργού: Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετάσχει στον οικονομικό διάδρομο IMEC
- Παπασταύρου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ελλάδα: «Γινόμαστε στρατηγικός εταίρος και για την Αμερική»
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Μητσοτάκης: «Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις στα social media» – Τι είπε για ΤΝ
- Υπόθεση Έπσταϊν: Οι πρώτες δηλώσεις του βασιλιά Καρόλου μετά τη σύλληψη του αδερφού του, Άντριου
- Δωρεάν CRM για λογιστές και φοροτεχνικούς, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
- Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: «Όσο η πράσινη μύγα είναι πρόεδρος η Ουκρανία θα μικραίνει»
- Κώδωνας κινδύνου από τους Ελεγκτές Εν. Κυκλοφορίας – Με ένα μόνο ραντάρ λειτουργεί πλέον η Προσέγγιση Αθηνών
- Γεωργιάδης για την ένταση στο Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα»
- Στρατηγική συνεργασία RSM Ελλάδος και DGTAL για την υποστήριξη επιχειρήσεων στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης









