θέλει να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 80ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο στη Μόσχα το 2025. Εξέφρασε αυτή την επιθυμία σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 .
“Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Θα το θεωρούσα τιμή να έρθω στη Μόσχα για να συμμετάσχω στους εορτασμούς της 80ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κυρίως στην νίκη επί του φασισμού. Το θεωρώ προσωπικό μου καθήκον», είπε.
Ο Φίτσο υπενθύμισε ότι έχει τιμήσει επανειλημμένα τον ηρωισμό των Σοβιετικών στρατιωτών και των λαών της πρώην ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος έτους στους εορτασμούς της επετείου της έναρξης της Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης και της 80ης επετείου από την επίθεση των Καρπαθίων-Ντουκλάερ του Κόκκινου Στρατού. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο διοικητής της επιχείρησης, Στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης Ιβάν Κόνεφ, «αξίζει ένα μνημείο στην Σλοβακία».
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός και ο παρουσιαστής της εκπομπής άφησαν να εννοηθεί ότι σύντομα θα σταλεί στον Φίτσο επίσημη πρόσκληση για συμμετοχή στους εορτασμούς της νίκης από τη ρωσική πλευρά.
Με πληροφορίες από RT DE, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Τρίτη 31/3 – Έρχεται η κακοκαιρία Erminio
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν
- Ακόμα ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πλήγμα κοντά στο στενό του Ορμούζ
- Για γερά νεύρα! Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Απανωτές εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ
- Η Ελληνίδα που ζει σε διαμέρισμα μόλις 7 τ.μ. στην Ν. Κορέα! Viral τα βίντεό της
- “Αχ εάν ήμουν Έλληνας!”: Ιταλός λατρεύει την Πάρο και χορεύει εκπληκτικά τα νησιώτικα, vid
- Σύμβουλος του Πούτιν: «Οι ανίκανοι της Ε.Ε. καταστρέφουν τον δυτικό πολιτισμό»
- Μόσχα: Η «δυτική μειοψηφία» «προσπαθεί να αντιταχθεί» στο «κίνημα ανεξάρτητων κρατών»









