με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας για τη Λωρίδα της Γάζας που θα συμπεριλαμβάνει απελευθέρωση των ομήρων, ενώ η Χαμάς δήλωσε ανοικτή σε συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από έναν και πλέον χρόνο πολέμου.
Οι πιο πρόσφατες έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα μεσολαβητών —Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ— με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στηn Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδευτεί από απελευθέρωση ομήρων, διεξήχθησαν τον Αύγουστο κι απέτυχαν, όπως αρκετές ανάλογες προηγούμενες προσπάθειες.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μερικές ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε σε μάχη με τον στρατό του Ισραήλ τη 16η Οκτωβρίου στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου και καθώς το Ισραήλ δέχεται πιέσεις για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα εναντίον της Χαμάς και στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολά, δυο κινημάτων υποστηριζόμενων από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του.
Αναμένεται η όποια συνέχεια…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θάσος: Συνελήφθη Γερμανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα της πατρίδας του
- Από νομίσματα και εικόνες έως Ευαγγέλια του 18ου αιώνα – Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στα Καλάβρυτα
- Ο Νετανιάχου καλεί τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να φύγουν
- Οργή στη Γαλλία: Αναισθησιολόγος δικάζεται για τον φόνο 12 ασθενών και τη δηλητηρίαση άλλων 18
- Κατέρρευσε ακόμα μία κυβέρνηση στην Γαλλία! Πολύ σοβαρά τα πράγματα
- Τραγωδία στις Σέρρες: 73χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά σε μονοκατοικία
- Συνεχίζει να απασχολεί το κρανίο του «Ανθρώπου των Πετραλώνων»- Διευκρινίσεις από ΑΠΘ
- Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών το Σαββατοκύριακο στην 89η ΔΕΘ
- Χρίστος Δήμας: Εντός του 2025 η ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού
- Δεν είναι τυχαίο αυτό που αποφασίστηκε στην Γερμανία! Νέα δεδομένα εντός Ευρώπης
Κύρια Θέματα

















