Ο κ. Μπλίνκεν, επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ, πίεσε εξάλλου τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λάβει «επιπρόσθετα μέτρα» ώστε να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια —που ελέγχεται από το Ισραήλ— «στους αμάχους απ’ άκρου σ’ άκρο» του πολιορκημένου παλαιστινιακού θυλάκου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Χθες βράδυ, έγιναν τουλάχιστον επτά ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους κατοίκους τους, έναν μήνα αφότου ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον Λίβανο, όπου πλέον ο απολογισμός έχει ξεπεράσει τους χίλιους πεντακόσιους νεκρούς.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν ήδη γίνει αρκετοί βομβαρδισμοί στις συνοικίες αυτές, ανάμεσά τους ένας που ισοπέδωσε 11ώροφη πολυκατοικία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην ενδέκατη περιοδεία του στην Εγγύς Ανατολή αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, έκρινε ότι ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ προσφέρει «μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψουν οι όμηροι σπίτια τους» και «να τερματιστεί ο πόλεμος» στον θύλακο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.
Ο κ. Νετανιάχου είπε στον συνομιλητή του, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, πως ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Σινουάρ «θα μπορούσε να έχει θετική επίπτωση» όσον αφορά «την επιστροφή των ομήρων» που συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα.
Ο Γιαχία Σινουάρ, που χαρακτηριζόταν ο εγκέφαλος της εφόδου της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, που πυροδότησε τον πόλεμο, σκοτώθηκε τη 16η Οκτωβρίου από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για τη Χαμάς, που το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει.
Αλλά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να πολεμά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-OFFICIAL WHITE HOUSE HANDOUT
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλλιθέα: Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο μέσα σε καφετέρια – Έγιναν δύο συλλήψεις
- Τα διάσημα ιαπωνικά μαχαίρια της πόλης Σακάι έγιναν ξανά viral μέσα από το TikTok – Δείτε βίντεο
- Ο e-ΕΦΚΑ εγκαινιάζει το νέο DASHBOARD–myEFKA – Η κοινωνική ασφάλιση σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτική υποδομή των Χούθι στο λιμάνι Χοντέιντα
- Εθνική Λυρική Σκηνή: Αποθέωση στην Κίνα για την “Τραβιάτα” του Βέρντι – Δείτε βίντεο
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ