Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με μια πληροφορία που μετέδωσε ένα ιρανικό μέσο ενημέρωσης, την οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει το Ριάντ, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για αυτές τις δύο δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις των οποίων για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν «ψυχρές».
Οι δύο χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό υποστήριζαν αντίπαλα στρατόπεδα στην περιοχή, είχαν διακόψει εδώ και επτά χρόνια τις διπλωματικές σχέσεις τους. Οι σχέσεις αυτές αναθερμάνθηκαν τον Μάρτιο του 2023 χάρη σε μια εντυπωσιακή επαναπροσέγγιση υπό την αιγίδα της Κίνας.
«Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να οργανώσουμε κοινά γυμνάσια στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο ναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, τον οποίο επικαλέστηκε χθες το βράδυ το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τη διεξαγωγή γυμνασίων με το Ιράν.
«Ο συντονισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των γυμνασίων», συμπλήρωσε ο Ιρανί, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα-Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε η μεγάλη περιμετρική οδός της πόλης
- Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από 1η Ιανουαρίου – Επικύρωση ακόμη και με QR Code
- Στοματική κοιλότητα, το «εύκολο θύμα» των σύγχρονων ογκολογικών θεραπειών – Οι πιο συχνές επιπλοκές
- Το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο δίνει χάρη σε 22 πρόσωπα
- Σ. Φάμελλος: «Οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων να καλύπτονται με διαφάνεια από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»
- Αλ. Σδούκου: «Η διαμαρτυρία δεν γίνεται για να διαμαρτύρεσαι ούτε για να ταλαιπωρείται όλη η κοινωνία»
- Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι – Τι προβλέπεται
- Το Ελληνικό προσελκύει αγοραστές από 110 χώρες – Στα 1,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις
- ΗΠΑ-Ιράν: Η Ρωσία καλεί σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση









