ελπίζει ότι οι προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα δώσουν μια ώθηση για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και θα αναγκάσουν τη Ρωσία να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Η πρόθεση της Μόσχας να διαπραγματευτεί, «εξαρτάται κατά πρώτον από τις εκλογές στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ζελένσκι σε μια συνάντηση που είχε χθες Δευτέρα με δημοσιογράφους. Έκανε τις δηλώσεις αυτές υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημοσιοποιούνταν πριν από σήμερα, Τρίτη.
Οι Ρώσοι «θα παρακολουθήσουν την πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα αυτό. Και οι ΗΠΑ θα γνωστοποιήσουν πολύ γρήγορα την πολιτική τους, μετά τις εκλογές, κατά την άποψή μου», συνέχισε ο Ζελένσκι εκτιμώντας ότι η Ουάσινγκτον «δεν θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο», όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών









