Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι δεν θα μεταβεί στην πόλη Καζάν της Ρωσίας για να συμμετάσχει στην σύνοδο των χωρών του σχήματος BRICS.
Ο Βούτσιτς δήλωσε, σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση – RTS, ότι ενημέρωσε το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν για την απόφαση του να μην μεταβεί στο Καζάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη Κυριακή.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δικαιολογώντας την απόφασή του επικαλέστηκε σημαντικές συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες.
Μεταξύ αυτών θα είναι και η συνάντηση που θα έχει το βράδυ της Τετάρτης (23/10) με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Πολωνίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ. Όπως εξήγησε ο Βούτσιτς οι δύο πρωθυπουργοί θα επισκεφτούν μαζί το Βελιγράδι ως απεσταλμένοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Ο Μητσοτάκης, ο Τουσκ και ο Φρίντριχ Μερτς των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών είναι τρεις από τους σημαντικότερους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αυτοί έρχονται για να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας γιατί κάποιοι στην Ευρώπη – αν και αναγνωρίζουν ότι κάναμε πρόοδο, έχουμε οικονομική ανάπτυξη και δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις – δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Βούτσιτς, αμφιβάλουν για τις προθέσεις μας.
Για αυτό στέλνουν τους δύο ηγέτες να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να διαπιστώσουν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Βούτσιτς για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» ανέφερε στην συνέντευξη του στην RTS ο πρόεδρος της Σερβίας.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
Κύρια Θέματα

















