κάλεσε τα κράτη-μέλη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα να προχωρήσουν σε «μεγάλες επενδύσεις» στο διεθνές ταμείο για την προστασία της φύσης χθες Κυριακή, με βίντεο που προβλήθηκε κατά την τυπική τελετή έναρξης της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας.
«Πρέπει να φύγουμε από την Κάλι με μεγάλες επενδύσεις στο ταμείο του παγκόσμιου σχεδίου-πλαισίου για την βιοποικιλότητα και δεσμεύσεις για την κινητοποίηση άλλων πηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης», ώστε το ταμείο να μπορέσει να λειτουργήσει «πλήρως», παρότρυνε ο κ. Γκουτέρες σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του την παραμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων, που θα διαρκέσουν ως την 1η Νοεμβρίου.
Οι σκεπτικιστές αναφέρουν πως οι εν λόγω «επενδύσεις» θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις οικονομίες των κρατών και τους πολίτες που ήδη ταλανίζονται από «πράσινους φόρους».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-GETTY IMAGES POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρές εκρήξεις σε βιομηχανικό πάρκο στο Μπουένος Άιρες – ΒΙΝΤΕΟ
- Καλός ο καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς και ελαφρύ βοριαδάκι
- Πανηγυρίζει ο Πιερρακάκης επειδή διεθνιστικός οίκος αξιολόγησης… αναβάθμισε την Ελλάδα
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Πώς διασώζονται με 5 κινήσεις οι οφειλέτες
- Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη σε Κινέζο που νάρκωσε και βίασε πολλές γυναίκες
- ΗΠΑ: «Θα κάνουμε πυρηνικές δοκιμές, όπως κάνουν κι άλλες χώρες»
- «Είναι τρελή»: Χαμός στο δεξιό στρατόπεδο του Τραμπ – Αποκήρυξε δημοσίως βουλευτή του
- Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Νέες εντυπωσιακές εικόνες της «Οδύσσειας» – Ο Δούρειος Ίππος, ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη κι ο Τηλέμαχος
- Μουσείο προσκαλεί τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να δει το πορτρέτο του…σωσία του! vid









