Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος μιας επίσκεψης στο Βερολίνο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι έχει μια γνώση για τον τρόπο και τον χρόνο που το Ισραήλ θα απαντήσει στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν. Ο ίδιος αρνήθηκε να επεκταθεί περαιτέρω.
Η ένταση είναι στο «κόκκινο» στην περιοχή, με το Ισραήλ να σχεδιάζει μία απάντηση για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου που διεξήγαγε η Τεχεράνη.
«Κατά την άποψή μου υπάρχει μια ευκαιρία και οι συνάδελφοί μου συμφωνούν ότι πιθανόν μπορούμε να έλθουμε σε συμφωνία με το Ισραήλ και το Ιράν με έναν τρόπο που θα τερμάτιζε τον πόλεμο για κάποιο διάστημα. Αυτό θα έβαζε τέλος στη σύρραξη, με άλλα λόγια, αυτό θα σταματούσε τα πίσω μπρος», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συμπλήρωσε πως πιστεύει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να γίνουν προσπάθειες προς μια κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, όμως τέτοιου είδους προσπάθειες θα ήταν δυσκολότερες για τη Γάζα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους
- Γαλλία: Η Μπριζίτ Μπαρντό θα ταφεί δίπλα στη θάλασσα στο Σεν Τροπέ
- Η Μόσχα βλέπει βρετανική επιρροή στις τελευταίες «προκλήσεις» της Ουκρανίας
- Σοκαρισμένος ο Τραμπ! Ο Πούτιν τον ενημέρωσε για την απόπειρα ουκρανικής επίθεσης στην κατοικία του
- Θεσσαλονίκη: Αλλαγή χρόνου με πάρτι στον Λευκό Πύργο, djs και λέιζερ σόου
- Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία
- «Θετική τηλεφωνική συνομιλία» είχαν Τραμπ και Πούτιν
- Ο Ζελένσκι απέρριψε τις κατηγορίες για απόπειρα επίθεσης στην κατοικία του Πούτιν αλλά δεν γίνεται πιστευτός
- Αυτή η διαμαρτυρία των «κλιματικών βάνδαλων» δεν είχε τόσο καλή κατάληξη, vid
- Ρωσική επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου
Κύρια Θέματα









