Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή (…). Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».
Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: Ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ. «Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά…τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», δήλωσε ο Φιντάν σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε παράλληλα τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, μετά τη συνάντηση του Φιντάν με τους τέσσερις ομολόγους του, τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ, τον Ιρανό Αμπάς Αραγτσί, τον Αρμένιο Αραράτ Μιρζογιάν και τον Αζέρο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.
Προσφάτως προέκυψαν εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με τον «διάδρομο Ζανγκεζούρ», ένα έργο του Αζερμπαϊτζάν που προχωρά μαζί με την Τουρκία με σκοπό την κατασκευή ενός διαδρόμου στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας, η οποία αποδέχθηκε το έργο, και του Ιράν, ενάντια στις επιθυμίες της Τεχεράνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους
- Γαλλία: Η Μπριζίτ Μπαρντό θα ταφεί δίπλα στη θάλασσα στο Σεν Τροπέ
- Η Μόσχα βλέπει βρετανική επιρροή στις τελευταίες «προκλήσεις» της Ουκρανίας
- Σοκαρισμένος ο Τραμπ! Ο Πούτιν τον ενημέρωσε για την απόπειρα ουκρανικής επίθεσης στην κατοικία του
- Θεσσαλονίκη: Αλλαγή χρόνου με πάρτι στον Λευκό Πύργο, djs και λέιζερ σόου
- Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία
- «Θετική τηλεφωνική συνομιλία» είχαν Τραμπ και Πούτιν
- Ο Ζελένσκι απέρριψε τις κατηγορίες για απόπειρα επίθεσης στην κατοικία του Πούτιν αλλά δεν γίνεται πιστευτός
- Αυτή η διαμαρτυρία των «κλιματικών βάνδαλων» δεν είχε τόσο καλή κατάληξη, vid
- Ρωσική επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου
Κύρια Θέματα









