Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB), που ιδρύθηκε από τους BRICS και παλαιότερα αναφερόταν ως Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS, θα πρέπει να γίνει ο κύριος επενδυτής για τον Παγκόσμιο Νότο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ BRICS στη Μόσχα.
Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για οντότητες όπως η NDB είναι μεγάλες, ενώ φωνές λένε πως θα ξεπεράσει ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Σύμφωνα με τον βετεράνο οικονομικό αναλυτή, Paul Goncharoff, «μεγάλο μέρος του κόσμου βρίσκεται πραγματικά σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την γεωοικονομική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες για απεριόριστο εμπόριο».
«Αυτό γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο σε αντίθεση με τις ολοένα και πιο πολιτικοποιημένες απαιτήσεις που κάνουν οι παραδοσιακοί εκδότες παγκόσμιας πίστωσης σε αποθεματικά νομίσματα fiat (παραστατικό χρήμα), των οποίων οι απαιτήσεις απέχουν πολύ από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των χωρών που αναζητούν χρηματοδότηση σε εύλογα νομίσματα», τόνισε ο Goncharoff, γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Goncharoff LLC.
Η NDB ουσιαστικά θα είναι σε θέση να παρέχει στις χώρες βοήθεια με την μορφή χρηματοδότησης για διάφορα έργα «χωρίς το φορτίο ανεπιθύμητων και περιττών πολιτικών κουδουνιών και σφυριχτρών», εξηγεί ο αναλυτής.
«Η NDB από την ίδρυσή της το 2015 έχει αργά, αλλά σταθερά αναπτυχθεί με ισχυρό τρόπο λόγω του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε, τηρώντας τις βασικές αρχές της χρηματοδότησης χωρίς την πολιτικοποίηση ή την εργαλειοποίηση επενδύσεων και την αυξημένη χρήση εθνικών νομισμάτων», τονίζει.
Έτσι, αυτό που κάνει την NDB πιο ελκυστική από οντότητες όπως η Παγκόσμια Τράπεζα ή το ΔΝΤ στα μάτια πολλών χωρών είναι το γεγονός ότι η τράπεζα που ιδρύθηκε από τους BRICS δεν απαιτεί από τους πελάτες της να τηρούν αυστηρά «συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για να πληρούν τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση».
Με πληροφορίες από Sputnik, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









