Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB), που ιδρύθηκε από τους BRICS και παλαιότερα αναφερόταν ως Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS, θα πρέπει να γίνει ο κύριος επενδυτής για τον Παγκόσμιο Νότο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ BRICS στη Μόσχα.
Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για οντότητες όπως η NDB είναι μεγάλες, ενώ φωνές λένε πως θα ξεπεράσει ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Σύμφωνα με τον βετεράνο οικονομικό αναλυτή, Paul Goncharoff, «μεγάλο μέρος του κόσμου βρίσκεται πραγματικά σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την γεωοικονομική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες για απεριόριστο εμπόριο».
«Αυτό γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο σε αντίθεση με τις ολοένα και πιο πολιτικοποιημένες απαιτήσεις που κάνουν οι παραδοσιακοί εκδότες παγκόσμιας πίστωσης σε αποθεματικά νομίσματα fiat (παραστατικό χρήμα), των οποίων οι απαιτήσεις απέχουν πολύ από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των χωρών που αναζητούν χρηματοδότηση σε εύλογα νομίσματα», τόνισε ο Goncharoff, γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Goncharoff LLC.
Η NDB ουσιαστικά θα είναι σε θέση να παρέχει στις χώρες βοήθεια με την μορφή χρηματοδότησης για διάφορα έργα «χωρίς το φορτίο ανεπιθύμητων και περιττών πολιτικών κουδουνιών και σφυριχτρών», εξηγεί ο αναλυτής.
«Η NDB από την ίδρυσή της το 2015 έχει αργά, αλλά σταθερά αναπτυχθεί με ισχυρό τρόπο λόγω του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε, τηρώντας τις βασικές αρχές της χρηματοδότησης χωρίς την πολιτικοποίηση ή την εργαλειοποίηση επενδύσεων και την αυξημένη χρήση εθνικών νομισμάτων», τονίζει.
Έτσι, αυτό που κάνει την NDB πιο ελκυστική από οντότητες όπως η Παγκόσμια Τράπεζα ή το ΔΝΤ στα μάτια πολλών χωρών είναι το γεγονός ότι η τράπεζα που ιδρύθηκε από τους BRICS δεν απαιτεί από τους πελάτες της να τηρούν αυστηρά «συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για να πληρούν τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση».
Με πληροφορίες από Sputnik, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία και Κίνα ξέρουν τι σχεδιάζεται εναντίον τους
- Συναινούν στην έκδοσή τους στην Κύπρο οι δύο 28χρονοι για τη δολοφονία 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία
- Προσωρινά μη διαθέσιμη η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Α.Π.Δ. οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ
- Boυλή: Διαβιβάστηκε νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη
- Χρυσοχοΐδης: Τι ανέφερε από την Αλεξανδρούπολη για την ενδοοικογενειακή βία
- Αύξηση 2,9% σημείωσαν τον Αύγουστο τα οδικά τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Νανοσωματίδια ανέπτυξαν ερευνητές του MIT στη μάχη κατά του καρκίνου των ωοθηκών
- Θαυμάστρια του Ενρίκε Ιγκλέσιας τον εντοπίζει στην κίνηση της Βομβάης και τον χαιρετά, vid
- Δημοσιεύτηκε ο οριστικός πίνακας δικαιούχων του Μέτρου 23 για την στήριξη γεωργών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Μακιγιέζ μεταμορφώθηκε σε Άναμπελ ανατριχιάζοντας τους περαστικούς σε viral βίντεο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					