Περίπου 100 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην εκκλησία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) στο Cherkassy κατά την διάρκεια της λειτουργίας τη νύχτα, κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό και έκλεψαν το θησαυροφυλάκιό του, ανέφερε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, την οποία επικαλείται το Sputnik.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι εισβολείς φέρονται να άνοιξαν πυρ (άγνωστο αν τραυματίστηκε κανείς ή αν υπήρξαν θύματα) και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού!
Οι εικόνες είναι άκρως σοκαριστικές!
Δείτε το βίντεο:
About 100 masked men broke into the church of the canonical Ukrainian Orthodox Church in Cherkassy during the liturgy at night, seized the cathedral, and stole its treasury, the Union of Orthodox Journalists reported.#Ukraine pic.twitter.com/l4dbdjwDgR
— The Flash (@AliBukhari10043) October 17, 2024
Νωρίτερα, η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ) ανέφερε ότι περίπου εκατό κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο έδαφος του Καθεδρικού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ του UOC στο Cherkassy κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, το θησαυροφυλάκιο, τα έγγραφα, οι υπολογιστές και οι εικόνες κλάπηκαν από τον ναό.
Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, της μεγαλύτερης κοινότητας πιστών. Αναφερόμενοι στην σύνδεσή του με την Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του UOC. Η SBU άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου του UOC και να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» – έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων για υποτιθέμενες «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες». Ορισμένα μέλη του κλήρου έχουν καταδικαστεί από ουκρανικά δικαστήρια, και πολλά είναι υπό κράτηση. Εκατοντάδες ορθόδοξες εκκλησίες του UOC κατασχέθηκαν δια της βίας από Ουκρανούς σχισματικούς με την υποστήριξη των τοπικών αρχών, ενώ ιερείς και λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, δέχθηκαν σωματική βία.
Zelensky’s masked Nazi thugs stormed Cherkassy Orthodox Cathedral and shot at parishioners with gas-powered pistols.
— Paul Kikos 🌐 (@PKikos) October 17, 2024
The hooligans were pelted with benches and trash cans, eventually retreating from the church.
Ukrainian media later gloated how the cathedral’s treasury was… pic.twitter.com/FFj7c6Mjvy
The Cherkasy diocese of the Ukrainian Orthodox Church reported that about a hundred people in balaclavas broke into the territory of the Archangel Michael Cathedral in the Ukrainian city of Cherkasy and drove parishioners out of the night liturgy.#Ukraine #Russia #USA #NATO pic.twitter.com/J7JwVhJOqR
— Chronology (@Chronology22) October 17, 2024
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιές χώρες θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ
- Έρχονται ανακοινώσεις στην Ε.Ε. για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας «μικρών και προσιτών» ΙΧ
- Ρωσικές Υπηρεσίες: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει σαμποτάζ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Λευκορωσία: Κατασβέστηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε διυλιστήριο πετρελαίου
- Κι άλλος διάσημος Τούρκος έκανε το viral τεστ DNA – Έπαθε σοκ με την ελληνική καταγωγή, vid
- Energean: Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο
- Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πρόωρα και πιο σοβαρά εγκεφαλικά
- «Σμιλεύοντας την Ηχώ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: «Έγιναν λάθη στην επικοινωνία»
- Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει φωτιά σε σπίτι και αυτοκίνητο στην Πολίχνη









