Η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) σε συνεργασία με ευρωπαϊκές Λίγκες (όπως η ισπανική LaLiga), ανέφερε στην καταγγελία της προς την ΕΕ πως το καλεντάρι της FIFA «…παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απ’ την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογράμμισε πως εκείνοι που την κατήγγειλαν, έχουν δική τους κρυφή ατζέντα κι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.
Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.
Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος» ανέφερε η ανακοίνωση της FIFA.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χατζηδάκης: «Η πολιτική της κυβέρνησης στο εξής, θα είναι ολοένα και περισσότερο κοινωνική»
- Το ρόβερ της NASA εντόπισε μια «χελώνα» στον Άρη – Δείτε την παράξενη εικόνα
- Κοσμογονικές εξελίξεις! Τι ζήτησε η Κίνα από τους BRICS με αφορμή τον Τραμπ!
- Θάσος: Συνελήφθη Γερμανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα της πατρίδας του
- Από νομίσματα και εικόνες έως Ευαγγέλια του 18ου αιώνα – Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στα Καλάβρυτα
- Ο Νετανιάχου καλεί τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να φύγουν
- Οργή στη Γαλλία: Αναισθησιολόγος δικάζεται για τον φόνο 12 ασθενών και τη δηλητηρίαση άλλων 18
- Κατέρρευσε ακόμα μία κυβέρνηση στην Γαλλία! Πολύ σοβαρά τα πράγματα
- Τραγωδία στις Σέρρες: 73χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά σε μονοκατοικία
- Συνεχίζει να απασχολεί το κρανίο του «Ανθρώπου των Πετραλώνων»- Διευκρινίσεις από ΑΠΘ