«Το μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου Annika συνεχίζει να καίγεται» ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση για επείγοντα περιστατικά στη θάλασσα. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια κατάσβεσης «στην ξηρά», στο Ροστόκ, όπου θα ρυμουλκυθεί το πλοίο.
Το Annika κρίνεται προς το παρόν «σταθερό».
Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, το Annika, που φέρει σημαία Γερμανίας και έχει 73 μέτρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος, μεταφέρει περίπου 640 τόνους πετρελαίου. Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιό του, ενώ βρισκόταν στον κόλπο του Μεκλεμβούργου. Γύρω στις 9.15, τοπική ώρα, σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη και μαύρος καπνός υψώθηκε από το πλοίο, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Ostseezeitung επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.
Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Bild φαίνεται ένα πυροσβεστικό σκάφος να εκτοξεύει πίδακες νερού στο δεξαμενόπλοιο, απ’ όπου δεν διακρίνονται φλόγες ή καπνός.
Οι επτά ναυτικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Στο πλοίο ανέβηκαν πυροσβέστες που έφτασαν από τα λιμάνια του Ροστόκ και του Κιέλου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις από το Λίμπεκ.
Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση, από ξηράς και αέρος, σε μια ζώνη 5,5 χιλιομέτρων γύρω από το φλεγόμενο πλοίο.
Τα αίτια της πυρκαγιές διερευνώνται.
🇩🇪 Tankowiec Annika 🔥 – Zatoka Meklemburska, zachodni Bałtyk. Załogę ewakuowano. pic.twitter.com/he2xQBHvAn
— 1 Star (@PawelSokala) October 11, 2024
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»
- Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού βασικό θέμα στη συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΘ με την υφυπουργό Εργασίας
- Καλαμαριά: Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 20χρονου – Παραδόθηκε 23χρονος που αναζητούνταν









