τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος κατανοεί τα διακυβεύματα του πολέμου στην Ουκρανία για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
«Ξέρω ότι καταλαβαίνει απόλυτα και συμφωνεί μαζί μου ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά και την ασφάλεια τώρα και στο μέλλον των ΗΠΑ», τόνισε ο Ρούτε μετά μια συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Επομένως, πραγματικά, σταματήστε να ανησυχείτε για μια προεδρία Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Δεν ανησυχώ γιατί είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμπλέκονται επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία αλλά και τους ίδιους», πρόσθεσε.
Ορισμένα από τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται μια μερική αποδέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου και τον τερματισμό της στρατιωτικής υποστήριξής τους στην Ουκρανία σε περίπτωση νίκης του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του στην ηγεσία του ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου, ο Ρούτε είχε ήδη υποβαθμίσει τους φόβους αναφορικά με μια πιθανή νίκη του Ντόνανλτ Τραμπ.
«Δεν ανησυχώ, γνωρίζω πολύ καλά τους δύο υποψηφίους και δούλεψα με τον Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα χρόνια», είχε δηλώσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες «μόδες»: Σε ποιά χώρα ετοιμάζουν «δίκτυα κλιματικών καταφυγίων»;
- Χρυσή Αυγή: Την ενοχή των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
- Δεν υπάρχουν οι Κινέζοι! Έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο-γίγας, vid
- «Ναι» από Ευρωβουλή σε σχέδιο που διευκολύνει τις εκτρώσεις
- Κάλεσμα Μητσοτάκη σε βουλευτές της ΝΔ να τον επισκεφθούν στο Μαξίμου εν μέσω αγροτικών μπλόκων
- Βρετανία: Εκβιάζουν πασίγνωστο Ρώσο ολιγάρχη για να του πάρουν 3,3 δις δολάρια – ΒΙΝΤΕΟ
- Στη Γαλλία αύριο ο Ν. Δένδιας, για την τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα Belharra «Κίμων»
- Ρώσος ΥΠΑΜ: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι το 2030 – 1,5 εκατ. στρατιώτες οι ουκρανικές απώλειες, vid
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»









