Ένας λάκκος που περιείχε κανάτες Bellarmine, εκατοντάδες πήλινους σωλήνες και γερμανικά μπουκάλια κρασιού βρέθηκε από την επταμελή ομάδα του Canterbury Archaeological Trust, που σκάβει στο πρώην νυχτερινό κέντρο διασκέδασης από τον Απρίλιο, ενόψει της ανάπτυξης ενός νέου δημιουργικού και ψηφιακού κόμβου.
Πρόσθεσαν τις πρόσφατες ανακαλύψεις τους σε μια συλλογή θησαυρών που είχαν βρεθεί προηγουμένως κοντά στην τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένου ενός σκάφους της Εποχής του Χαλκού που βρέθηκε το 1992 και ενός μεσαιωνικού άξονα, που θα φυλάσσεται από το Μουσείο Ντόβερ.
Το κτίριο Dover Beacon, αξίας 21,3 εκατομμυρίων λιρών, αναμένεται να ανοίξει εντός 18 μηνών, ανέφερε το συμβούλιο.
Ο Ross Lane από το Canterbury Archaeological Trust, ο οποίος διευθύνει την ανασκαφή στην τοποθεσία, είπε: «Μία τάφρος περιείχε πολλά απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένων των πήλινων σωλήνων.
«Πιστεύουμε ότι επειδή συνδέθηκε με το κάπνισμα και το ποτό πολλά από τα προϊόντα Bellarmine μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία που περιείχαν κρασί, οπότε ίσως ήταν η πίσω αυλή ενός δημόσιου καταστήματος που έβλεπε στην Bench Street».
Ο Τζέιμι Πάουτ, αναπληρωτής αρχηγός του συμβουλίου, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ανακαλύψεις στην τοποθεσία.
«Η εύρεση ενός άλλου σκάφους της Εποχής του Χαλκού θα ήταν κάτι, έτσι δεν είναι;» είπε, προσθέτοντας ότι στεκόταν «ακριβώς εκεί που βρέθηκε».
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









