Αλλάζει ταχύτητα ο τουρισμός στην Αίγινα, η οποία εμπλουτίζει το τουριστικό της χαρτοφυλάκιο στρέφοντας το βλέμμα στον πολιτισμό, με έμφαση στο ναό της Αφαίας που κάθε μέρα που περνάει προχωρούν οι εργασίες ηλεκτροδότησής του (υπόγεια καλωδιοποίηση 7χλμ), όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Σταύρος Καλαμάκης.
Ο κ. Καλαμάκης μιλώντας και για τον προσωπικό του αγώνα, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του ναού, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο στο νησί, που αποτελεί και την κορωνίδα στην προσέλκυση επισκεπτών και για το λόγο αυτό ζητάει την επιτάχυνση των έργων που αφορούν το μοναδικό αυτό μνημείο.
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει και συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, με την επισκεψιμότητα στο νησί να φτάνει στο ζενίθ το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Η Αίγινα φέτος θα σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, με τον κ. Καλαμάκη να κάνει λόγο για μια χρονιά που δεν έχει προηγούμενο. Εξηγώντας την παραπάνω θετική εξέλιξη, σημειώνει ότι η δρομολόγηση 4 νέων καταμαράν έχει αποδώσει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επισκεψιμότητας στο νησί.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανοί: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για μακρύ πόλεμο, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ»
- Ιράν: Τέταρτος Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στη στρατ. επιχείρηση των ΗΠΑ
- «Ζητείται προσωπικό» στη Χαλκιδική: 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων
- «Έκρηξη» στις πανευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου – Προς νέο ράλι ανατιμήσεων;
- Κυρ.Μητσοτάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»
- Βρετανικές Βάσεις: Έντονη δυσαρέσκεια στη Λευκωσία για τη στάση του Λονδίνου
- Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει τώρα ότι «δεν βρίσκεται σε πόλεμο», μετά τον χαμό με τις βάσεις του
- Θ. Κοντογεώργης: “Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των Ελλήνων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”
- Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη θέση της Ελλάδας στα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή
- Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα στον σύντροφο της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον Κολωνό









