Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελείται συνολικά από 47 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, τα οποία εκλέγονται από το σύνολο των κρατών-μελών του ΟΗΕ σε περιοδική βάση και για τριετή θητεία.
Αυτή τη φορά μαζί με την Κύπρο εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ακόμα 17 νέα μέλη: η Μπενίν, η Βολιβία, η Κολομβία, η Τσεχία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αιθιοπία, η Γκάμπια, η Ισλανδία, η Κένυα, οι Νήσοι Μάρσαλ, το Μεξικό, τα Σκόπια, το Κατάρ, η Δημοκρατία της Κορέας, η Ισπανία, η Ελβετία και η Ταϊλάνδη.
Mετά το πέρας της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, που παρακολούθησε την εκλογική διαδικασία στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε τα εξής στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: “Η Κυπριακή Δημοκρατία μόλις έχει εκλεγεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βασικό όργανο του Οργανισμού για την επιτήρηση του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παγκοσμίως. Είναι μια σημαντική επιτυχία για την Κύπρο μας αφού για πρώτη φορά καταφέρνουμε να εκλεγούμε στο συγκεκριμένο αυτό όργανο. Είναι δε σημαντικότερο, το γεγονός ότι καταφέραμε να εκλεγούμε δεύτεροι στην γεωγραφική ομάδα στην οποία συμμετέχουμε με αριθμό ψήφων ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Συγκεντρώσαμε 167 ψήφους από τα 189 κράτη-μέλη που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι διευρύνεται ο διπλωματικός μας ορίζοντας και ο σκοπός μας είναι η κρατική υπόσταση να ασκείται με τρόπο δραστήριο και ενεργό ως μέλος της διεθνούς κοινότητας”.
Τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών συνόδευσαν η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Μιχαήλ, οι συνεργάτες του διπλωματικού του γραφείου στη Λευκωσία και οι διπλωμάτες της Κυπριακής Αποστολής.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Γαραντζιώτη / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λατινοπούλου: «Κεντροαριστερός ο Μητσοτάκης – Μαύρη μέρα για τη Δύση η νίκη Μαμντάνι»
- Τραμπ: Αυτή η χώρα δεν θα έπρεπε να είναι στους G20
- Νυχτερινή επιδρομή ουκρανικών drones σε ρωσικό έδαφος – Ένας νεκρός
- Ξεκινά η 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
- Γάζα: Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν σχέδιο ψηφίσματος για να υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ το σχέδιο Τραμπ
- Πόρτο Ράφτη: Έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών μέσα σε σχολείο! Τι απαντούν οι τοπικές αρχές
- ΗΠΑ: Αποκολλήθηκε ο κινητήρας αεροσκάφους! Νέο σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Τραμπ για Ρωσία και Κίνα «Ενδεχομένως να εργαζόμαστε πάνω σε ένα σχέδιο αποπυρηνικοποίησης»
- Σε όλο και πιο δύσκολη κατάσταση οι ΗΠΑ: Θέλει μείωση πτήσεων η αμερικανική κυβέρνηση
- Βεντέτα στην Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο-ντοκουμέντο με πυροβολισμούς









