Ο Jose Antonio Rendon, 47 ετών, η σύζυγός του Antonia Hidalgo, 56, και οι δύο γιοι τους Jose Antonio, 20, και Adrian, 16, σκοτώθηκαν στην τρομακτική πύρινη λαίλαπα στην Ισπανία. Οι γείτονές τους προσπάθησαν απεγνωσμένα να τους σώσουν, αλλά τα παράθυρα και οι πόρτες τους ήταν εφοδιασμένα με κάγκελα για επιπλέον ασφάλεια.
Σύμφωνα με αναφορές, οι γείτονες παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής. Τα θύματα πιστεύεται ότι ακόμη κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να βγουν έξω με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που είχαν δημιουργηθεί στο σπίτι. Το σώμα του χονδρέμπορου φρούτων Χοσέ Αντόνιο βρέθηκε στον επάνω όροφο μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους στον κάτω όροφο, όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να προσπελάσουν το ακίνητο.
Ένας εκπρόσωπος της Πολιτικής Φρουράς στη Σεβίλλη δήλωσε: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά προκλήθηκε από την έκρηξη της μπαταρίας ενός κινητού τηλεφώνου που ήταν φορτισμένο στο ισόγειο, σε έναν καναπέ». Ο δήμαρχος της Guillena, Lorenzo Medina, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τόπο της τραγωδίας: «Οποιοσδήποτε απροσδόκητος θάνατος είναι δραματικός, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πολύ περισσότερο λόγω των συνθηκών και του γεγονότος ότι τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους, οι δύο γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 16 και 20 ετών».
Μια φίλη είπε σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Facebook , αναφερόμενη στη μαμά των αγοριών με το μικρό της όνομα Toni: «Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέντον, ο Τόνι Χινταλγκό και τα παιδιά τους Χοσέ και Άντριαν. Τι λυπηρό που σας βλέπω να φεύγετε με τόσο τραγικό τρόπο! Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο. Είμαι βέβαιη ότι οι ψυχές σας θα είναι πιο ευτυχισμένες από ποτέ στο πολύτιμο μέρος που πηγαίνουμε όλοι στο τέλος του πρώτου μας δρόμου. Αυτό δεν είναι αντίο, αλλά «τα λέμε αργότερα», αν και λυπηρό».
Η πυρκαγιά της Κυριακής ήταν η δεύτερη πιο θανατηφόρα πυρκαγιά σε κατοικίες μέχρι στιγμής φέτος στην Ισπανία. Τον Φεβρουάριο μια καταστροφική πυρκαγιά σε δύο πολυκατοικίες κατοικιών στη Βαλένθια σκότωσε 10 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 100 κατοικίδια. Οι εκρήξεις της μπαταρίας του τηλεφώνου έχουν συνδεθεί με πολλούς θανάτους. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Alua Asetkyzy Abzalbek, 14 ετών, σκοτώθηκε στον ύπνο της αφού το smartphone φόρτισης εξερράγη στο μαξιλάρι της καθώς κοιμόταν στο σπίτι της στο Bastobe του Καζακστάν.
Multitudinaria despedida a las víctimas del incendio de Guillena (Sevilla) con 4.000 personas en el velatorio y 2.500 en la misa. Un matrimonio y sus dos hijos murieron por el fuego causado por un móvil que se estaba cargando sobre un sofá https://t.co/CtZjMor9ku pic.twitter.com/Dm1jQLh9Qu
— Europa Press (@europapress) October 8, 2024
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιερρακάκης: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή της μεταπολίτευσης
- Θρήνος στον Ασπρόπυργο με 10χρονη μαθήτρια που κατέρρευσε και πέθανε
- Κακοστημένο σόου Ζελένσκι ενώ καταρρέει το μέτωπο: «Θυμήθηκε» πώς κατέστρεψε oreshnik το… 2023, video
- Στις φλόγες κατάστημα εστίασης στην παραλία Θεσσαλονίκης, vid
- Μία… νορμάλ μέρα σε ρωσικό χωριό με πολικές αρκούδες να κυκλοφορούν στους δρόμους, vid
- Φάμελλος: Μην τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ
- Αντιδράσεις των Δημάρχων για τα μαζικά «λουκέτα» καταστημάτων ΕΛΤΑ
- Κασιδιάρης: «Η δολοφονία Φύσσα το 2013 δολοφόνησε εμένα και τη Χρυσή Αυγή»
- Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα
- ΥΠΑΜ ΗΠΑ: Οι δοκιμές πυρηνικών όπλων είναι ένας υπεύθυνος τρόπος πυρηνικής αποτροπής
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					