Η γέφυρα της Κριμαίας παραμένει στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής. Αυτό αναφέρει ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SWR).
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στημ χερσόνησο με δυτικά όπλα, δορυφόρους και συστήματα καθοδήγησης.
Ο Ναρίσκιν υπενθυμίζει ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ευθέως ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ επέτρεψε στην Ουκρανία να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω επιθέσεων στην Κριμαία. Κάνοντας αυτό, τονίζει ο Naryshkin, ο Burns εξέφρασε για άλλη μια φορά «την παλιά αγγλοσαξονική αξίωση» ότι η Ρωσία πρέπει να αποκοπεί από την πρόσβαση στις νότιες θάλασσες.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η «τέλεια καταιγίδα» που προκάλεσε το τεράστιο μπλακ άουτ στην Ιβηρική το 2025
- Νέο χτύπημα στην κτηνοτροφία: Μετά τη Λέσβο, συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη με τον αφθώδη πυρετό
- ΥΠΕΞ: Επέστρεψαν με ασφάλεια πάνω από 2.000 ‘Ελληνες από την εμπόλεμη ζώνη
- Μακρόν: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τάνκερ Deyna
- Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους
- Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: 2ος γύρος τεστ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιανουάριο
- Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο
- Το Κρεμλίνο κουνάει το «μαντήλι»: Η Ρωσία θα κάνει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα συμφέροντά της
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης









