Η κινητοποίηση δεν έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τις αρχές και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί, από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα «Εξουσία στο Λαό».
Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Οστιένσε.
«Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν τηνκατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.
Nonostante il divieto di manifestare, i posti di blocco, le perquisizioni e i pullman deviati, a #Roma la piazza pro #Palestina 🇵🇸 è piena ♥️ pic.twitter.com/4e6wIm0UdR
— The so-called fact-checkers are huge liars 🥂 (@ccRadioRitardo) October 5, 2024
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυξάνουν τις τιμές εισιτηρίων των πτήσεων εσωτερικού από τις 5/4 οι μεγάλες κινεζικές αεροπορικές
- Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και σήμερα 3/4 – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η αφρικανική σκόνη
- Νέους δασμούς έως και 100% ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ ζήτησε να την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ
- Πότε θα είναι έτοιμο το κόμμα του Τσίπρα; Τι δήλωσε ο ίδιος
- Ποιό πρόσωπο στέλνει ο Τραμπ στην Ουγγαρία για να στηρίξει τον Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές;
- Σαν σήμερα 3 Απριλίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ συνεχίζει τον πόλεμο, αλλά το Ιράν δεν κάνει πίσω – Η παγκόσμια οικονομία στο επίκεντρο
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Απριλίου
- Οι αστροναύτες της αποστολής «Άρτεμις 2» ξεκινούν το ταξίδι για τη Σελήνη









