Στις ειδήσεις που κάνουν λόγο για φερόμενο κίνδυνο για τις τιμές του πετρελαίου λόγω της ανησυχίας για την Μέση Ανατολή, έρχεται να προστεθεί η ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), με συνέπεια να αυξηθεί το άγχος μεταξύ των πολιτών!
Όπως αναφέρεται, οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2022, με τις τιμές της ζάχαρης να αυξάνονται καθώς ο ξηρός καιρός και οι πυρκαγιές φέρονται να κατέστρεψαν τις καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου της Βραζιλίας!
Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του FAO έφτασε τις 124,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με τον Αύγουστο.
Ωστόσο, παρέμεινε 22,4 τοις εκατό κάτω από το ανώτατο όριο που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο του 2022 μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία!
Παρατηρείται αύξηση 10.4% στην ζάχαρη, 4.6% στα λαχανικά και 3.8 στα γαλακτομικά μεταξύ άλλων!
Οι τιμές των φυτικών ελαίων αυξήθηκαν κατά 4,6%, ενώ ο δείκτης των δημητριακών αυξήθηκε κατά 3%.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το μικρότερο κρανίο ρυγχόσαυρου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο (Vid)
- Ποια περιοχή της Ελλάδας είναι ανερχόμενος τουριστικός προορισμός για την ελβετική αγορά
- Το Ιράν κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ ότι στοχοθετούν εσκεμμένα ζώνες αμάχων
- Κυβέρνηση για καύσιμα: Έχουμε σχέδιο έκτακτων μέτρων για την προστασία των καταναλωτών
- Π. Μαρινάκης: Καλούμε όλα τα μέρη σε άμεση αποκλιμάκωση για να αποφευχθεί περιφερειακή ανάφλεξη με δυνητικά σοβαρές συνέπειες
- Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο στον Άγ. Παντελεήμονα
- Γιγαντώνεται η παραβατικότητα ανηλίκων: Συνελήφθη 16χρονος για ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Εργασία: Τι ελπίζουν και τι φοβούνται οι Έλληνες εργαζόμενοι για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν
- Ρωσία κατά ΗΠΑ και Ισραήλ: «Προσπαθούν να σύρουν τους Άραβες σε έναν πόλεμο για τα συμφέροντα κάποιου άλλου»









