«Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το Συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση. Είναι μία ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν αμφισβητεί κανείς από μας ούτε τις υπογραφές, ούτε το Πόθεν Έσχες».
Ο Σ. Φάμελλος δήλωσε ότι όπως ζήτησε «συγγνώμη» ο Στ. Κασσελάκης είναι διατεθειμένος και ο ίδιος να κάνει «μια αυτοκριτική για τα λάθη που γίνανε και οδήγησαν στη συρρίκνωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η δική μου υποψηφιότητα έχει ως βάση την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που συζητάμε τώρα δεν είναι σοβαρό. Αισθάνομαι ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θέλει αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος.
«Με τα ντοκουμέντα που υπάρχουν και όχι με υποψίες, έγιναν δύο φορές συζητήσεις για αλλαγή του ονόματος. Έγινε μια προσπάθεια αλλαγής καταστατικού και έχει γίνει μια αποσπασματική συζήτηση με αντικρουόμενα χαρακτηριστικά για να αλλάξουν οι κατευθύνσεις. Όμως τα 150.000 μέλη ήρθαν και ψήφισαν για να κάνουμε καλύτερο αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, όχι για ένα άλλο κόμμα», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη Νέα Αριστερά, σχολίασε: «Ήταν λάθος η αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσαν τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία, να έχουμε πολλές απόψεις και πιθανά απέναντι στην πλειοψηφούσα άποψη να υπάρχει μια σύνθεση». «Όμως παραβίασαν και τον Κώδικα δεοντολογίας, με το θέμα των εδρών. Είναι όμως ένα άλλο κόμμα. Η δική μου πρόταση απευθύνεται σε αυτούς που νιώθουν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους. Ωστόσο, το έχουμε πει ήδη και για το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα θέμα πολιτικών και κοινωνικών συνεργασιών και συμμαχιών. Δεν μπορεί να ξεχάσουμε το παρελθόν, που έγινε και μας πλήγωσε, αλλά υπάρχει πεδίο», συμπλήρωσε, ενώ για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα είπε πως «είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα» και «παρακαταθήκη αυτό που έχει αφήσει αυτή η κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «αφορούν την κοινωνία και εφόσον αφορούν την κοινωνία αφορούν κι εμάς».
«Είναι ένα κόμμα στο οποίο ήδη εμείς από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που ανέφερα τον Ιούλιο, έχουμε προτείνει να υπάρχουν κάποιες συνεργασίες. Ως πρόεδρος της ΚΟ είχα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Έχω διαφορετική άποψη από το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική. Αν είχα την ίδια, θα ήμουν στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας χειμώνας… σκότους ξεκινάει για την Ουκρανία, video
- Ξεκινά στο τέλος του έτους ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος δικογραφίας – Πού θα εφαρμόζεται
- Κρίση στη Μαδαγασκάρη: Στρατιώτες ενώνονται με διαδηλωτές της «Gen Z» – “Μην υπακούτε στις διαταγές”
- Η συγκινητική εξομολόγηση του Λούις Τόμλινσον: «Βουρκώνω» όταν μιλώ για τον γιο μου
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα – Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ
- «Η Χαμάς δεν θα λάβει μέρος στη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας»
- Ο Β. Σπανάκης στον εορτασμό της Απελευθέρωσης των Αθηνών: “Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται”
- Με την έπαρση της Σημαίας στον ιστό της Ακρόπολης η Αθήνα τίμησε την επέτειο της Απελευθέρωσής της
- Γιώργος Κώτσηρας: Με τη φορολογική μεταρρύθμιση αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών
- Tomahawk και «βρώμικη βόμβα»: Πολύ σοβαρό αυτό που ειπώθηκε από το Κρεμλίνο, video