“Είναι επιτακτικό να εγγυόμαστε στις γυναίκες την αυτονομία να αποφασίζουν αν επιθυμούν να κάνουν παιδιά με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις”, γράφει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ στην αυτοβιογραφία της που πρόκειται να κυκλοφορήσει τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι “ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης”, υπογραμμίζει η Μελάνια Τραμπ.
“Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα θα πρέπει να έχει τη δύναμη να καθορίζει τι θα κάνει εκείνη με το σώμα της;”, διερωτάται. “Το να στερεί κανείς το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει αν θέλει να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να της στερεί τον έλεγχο του σώματός της. Έχω αυτή την άποψη όλη την ενήλικη ζωή μου”, τονίζει η Μελάνια Τραμπ.
Η εφημερίδα Guardian εξήγησε ότι απέκτησε ένα αντίτυπο της αυτοβιογραφίας της πρώην πρώτης κυρίας, με τίτλο “Μελάνια”, η επίσημη κυκλοφορία της οποίας αναμένεται να γίνει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, Ρεπουμπλικάνος, δηλώνει ότι κάθε πολιτεία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αν θα επιβάλει περιορισμούς στις αμβλώσεις, ενώ τάσσεται υπέρ εξαιρέσεων σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή για να προστατευθεί η ζωή της μητέρας.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ περηφανεύεται ότι, χάρη στον διορισμό από τον ίδιο τριών συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, αυτό προχώρησε τον Ιούνιο του 2022 στην ανατροπή της ιστορικής του απόφασης που εγγυόταν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ανατρέποντας την ιστορική του απόφαση του 1973 στην υπόθεση “Ρόου εναντίον Γουέιντ” το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ να νομοθετεί για το θέμα. Τουλάχιστον 20 πολιτείες έχουν έκτοτε υιοθετήσει νομοθεσία που περιορίζει ή απαγορεύει τις αμβλώσεις.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών, δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με επτά αμφίρροπες πολιτείες να είναι πιθανό να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι οι αμβλώσεις είναι ένα ζήτημα που ευνοεί τη Χάρις. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 ως 28 Αυγούστου, έδειξε ότι οι πλειοψηφία των ψηφοφόρων, περιλαμβανομένου του 34% των Ρεπουμπλικανών, θέλουν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να προστατεύσει ή και να αυξήσει την πρόσβαση στην άμβλωση.
“Δυστυχώς για τις γυναίκες σε όλη την Αμερική, ο σύζυγος της κυρίας Τραμπ διαφωνεί έντονα με εκείνη και αυτός είναι ο λόγος που περισσότερες από μία στις τρεις Αμερικανίδες ζουν υπό την Απαγόρευση Αμβλώσεων του Τραμπ που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ελευθερία και τη ζωή τους”, κατήγγειλε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA- Bloomberg POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









