Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι τόνισε σήμερα ότι απαιτείται επειγόντως ο τερματισμός των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ, επισημαίνοντας ότι σχεδόν 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ.
«Σταματήστε τις συγκρούσεις. Δεν χρειάζεται άλλο αίμα. Δεν χρειάζεται άλλη καταστροφή», είπε ο Μικάτι σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση ATFL (American Task Force on Lebanon). «Υπάρχει άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός», τόνισε.
Ο Μικάτι είπε πως μια διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου θα ήταν προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας πως όλες οι πλευρές θα έπρεπε να τη σεβαστούν.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βούληση να αναπτύξει δύναμη 10.000 λιβανέζων στρατιωτών στο νότιο τμήμα της χώρας του, εφόσον συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τους… πειράζει ο ήλιος; Και ο Έλον Μασκ θέλει να μπλοκάρει το φως του ήλιου!
- Απελπισμένη η Ουκρανία προσπαθεί να πείσει τον Τραμπ πως δεν χάνει
- Έτσι… εκπαιδεύει το ΝΑΤΟ τους Ουκρανούς; ΒΙΝΤΕΟ
- Μπαλκόνι κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης των Χανίων – ΒΙΝΤΕΟ
- Το πρώτο ρωσικό εμπορευματικό τρένο έφτασε στο Ιράν μέσω νέας διαδρομής, vid
- Ο Τζόκοβιτς γράφει ιστορία στην Αθήνα! Κατέκτησε τον 101ο τίτλο του! ΦΩΤΟ,VID
- Για καταλήψεις κτιρίων από το κράτος μιλάει ο διεθνιστής Δήμαρχος της Νέας Υόρκης! Video
- Κάνετε καθιστική ζωή; Πιείτε κακάο! Νέα εντυπωσιακή μελέτη
- Πώς να διατηρήσετε το αβοκάντο φρέσκο για μέρες – Το Viral τρικ στο Instagram
- Ταχιάος: Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας









