“Ένα πλοίο χτυπήθηκε από drone. Η δεξαμενή έρματος νούμερο 6 τρυπήθηκε”, ανέφερε.
Το UKMTO είχε αναφέρει νωρίτερα τέσσερις εκρήξεις κοντά στο ίδιο πλοίο.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Το περιστατικό σημειώθηκε 64 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα, μια πόλη που ελέγχεται από τους Χούθι και που την Κυριακή έγινε στόχος ισραηλινών επιδρομών.
Οι βομβαρδισμοί, οι οποίοι έπληξαν κυρίως το λιμάνι της πόλης και έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, άφησαν πέντε νεκρούς και 67 τραυματίες, σύμφωνα με τους Χούθι.
Το UKMTO πρόσθεσε ότι το πλήρωμα του πλοίο είναι σώο και αβλαβές.
Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση του συμβάντος, ότι είναι το δεύτερο που σημειώνεται μέσα σε τρεις ώρες και ότι το ερευνά.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε 97 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα και επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε η δεξαμενή έρματός του.
Οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ισχυριζόμενοι ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.
Επιτίθενται επίσης σε πλοία που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Αυτές οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν διαταράξει την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή που είναι κρίσιμη για το παγκόσμιο εμπόριο, οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν έναν διεθνή θαλάσσιο συνασπισμό και να χτυπήσουν στόχους ανταρτών στην Υεμένη, μερικές φορές με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
- Έργα τέχνης και έπιπλα από την έπαυλη του Τζέφρι Έπστιν πωλήθηκαν σε δημοπρασία
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









