Μια επικείμενη απεργία εργαζομένων σε θαλάσσια λιμάνια κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ μπορεί να βυθίσει τις ΗΠΑ σε μια μεγάλη κρίση με τεράστιες ελλείψεις σε πολλές βιομηχανίες, ενώ απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές για την προεδρία.
Συγκεκριμένα, λιμενικοί εργαζόμενοι στις Ανατολικές και Ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν σε απεργία τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ) χωρίς επί του παρόντος προγραμματισμένες συνομιλίες για να μην γίνει αυτό που απειλεί να σταματήσει την κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων από το Μέιν στο Τέξας και να κοστίσει στην αμερικανική οικονομία έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια το ημέρα.
Η σύμβαση εργασίας μεταξύ του συνδικάτου International Longshoremen’s Association (ILA) που εκπροσωπεί 45.000 λιμενικούς και της ομάδας εργοδοτών των Ηνωμένων Πολιτειών Maritime Alliance (USMX) λήγει αργά τη Δευτέρα, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε αδιέξοδο για τις αμοιβές.
Απεργία στο λιμάνι θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη στις 12:01 π.μ. ET, δήλωσε ο ILA την Κυριακή.
Εάν τα μέλη του συνδικάτου εγκαταλείψουν την δουλειά, θα είναι η πρώτη απεργία της ILA σε όλη την ακτή από το 1977, επηρεάζοντας λιμάνια που διαχειρίζονται περίπου το ήμισυ της θαλάσσιας ναυτιλίας των ΗΠΑ!
Καμία διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται και καμία δεν έχει προγραμματιστεί πριν από την προθεσμία της Δευτέρας, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς το θέμα είναι ευαίσθητο.
Το συνδικάτο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η απεργία δεν θα επηρεάσει τις στρατιωτικές αποστολές φορτίου ή την κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων, ωστόσο οι φόβοι για την οικονομία των ΗΠΑ είναι διάχυτοι, κάνοντας ακόμα πιο «θερμό» το κλίμα στις ήδη «πληγωμένες» οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά Ηνωμένες Πολιτείες!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χαρδαλιάς: «Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της συνύπαρξης και της ελπίδας»
- Νικητής του Powerball κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 1,82 δις δολαρίων, το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία
- Ο Πούτιν ευχήθηκε “καλά Χριστούγεννα” στον Τραμπ – Το “καρφί” για τη Βενεζουέλα
- Ο Πούτιν βράβευσε τη Μαρία Ζαχάροβα την ημέρα των γενεθλίων της, vid
- Έφηβος από το Ιλινόις έχτισε ένα “Πύργο του Άιφελ” από… οδοντογλυφίδες κι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, vid
- «Ψηφιακό Γκούλαγκ»: Το όνειρο των διεθνιστών γίνεται πραγματικότητα
- Το είδαμε κι αυτό! Ζωάκια γέμισαν εκκλησία του Λονδίνου για τις sold – out λειτουργίες “Κάλαντα με κατοικίδια”, vid
- Γερμανία: Διέκοψε με την απόκοσμη αμφίεσή του χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, vid
- Παρολίγο επεισόδιο πάνω από τη Βαλτική ανάμεσα σε Ρώσους και Πολωνούς
- Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη συνεχίζει να “βρυχάται”- Εντυπωσιακά πλάνα με την καυτή λάβα ύψους 420 μέτρων









